АКТУЕЛНОЗВОРНИК

„Април – мјесец чистоће“ – настављене активности у школама и вртићу

cover 8

 

Активности у школама и дјечијим вртићима настављене су и током претходних дана, а Комунална полиција града Зворника и Одсјек за управљање развојем одржали су низ предавања с циљем буђења еколошке свијести код дјеце. Према ријечима Снежане Сандић, комуналне полицајке, посебан акценат стављен је на правилно одлагање отпада и рециклажу, која је битна за очување животне средине. Презентације се састоје из теоријског дијела, анимираних филмова и игрица о рециклажи, те музичке нумере и плесне кореографије.

„Упознали смо најмлађе о основним одредбама Одлуке о комуналном реду над којом надзор врши Комунална полиција. Посебно смо говорили о радњама, које су овом Одлуком забрањене. Причали смо о зеленим површинама и њиховој заштити. Деца су озбиљно схватила ову важну тему, постављали су питања, дискутовали, чак су и пријављивали несавесне грађане. И на крају, деца су се посебно радовала слаткишима, које је Град Зворник обезбедио за све малишане,“ рекла је Снежана Сандић.  

429941539 924967459418423 7295196980817509833 n
Ваш Еуро петрол оил!

У свим објектима дјечијег вртића „Наша радост“ смјењивале су се активности озелењавања и садње биљака, до едукативних радионица и предавања Комуналне полиције.

„Укључивање наших малених другара из вртића у еколошке активности изузетно је важно из више разлога. Прво, то им пружа прилику да науче о значају чувања нашег околиша и како могу дати свој допринос. Такође, активности попут садње биљака, рециклирања и чишћења околине подстичу развој одговорности, емпатије и тимског рада. Кроз ове активности, малишани стварају свијест о својој улози у очувању планете за будуће генерације, што је драгоцјено наслијеђе које ће носити кроз живот,“ истакла је Маја Соро, директорица вртића „Наша радост“.

У досадашњим активностима учествовало је 400 малишана, од укупно 630 дјеце дјечијег вртића „Наша радост“ смјештених у четири објекта.

Кампања „Април – мјесец чистоће“ традиционално се реализује у Зворнику и у њој учествују градске службе и одјељења, јавна предузећа, институције, компаније, удружења, ученици, наставници, грађани. До сада су организована пошумљавања, чишћење и озелењавање школских дворишта, уређење Јеринине стазе страсти, осликавање мурала на уличним зидовима, уређење на градској плажи те уклањање дивљих депонија.

(Извор: Град Зворник)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *