АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Борачке организације из Зворника против наметања резолуције о Сребреници

viber slika 2024 04 17 11 39 01 000

 

Резолуција о Сребреници коју иницирају неки бјелосвјетски чиновници заједно са Бошњацима, без сагласности заједничких органа БиХ, је сулуда и српски народ никада неће прихватити такву квалификацију, рекао је данас предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Зворник Миливоје Марковић, а преносе агенције.

Марковић је на конференцији за новинаре, која је одржана заједно са Градском организацијом ратних војних инвалида Зворник, рекао да ове организације, односно српски народ не прихавта једностране квалификације иза којих стоје Бошњаци, који су у Братунцу, Сребреници и оклоним селима у протеклом рату убили око 3.500 Срба, углавном цивила, дјеце и жена.

 – Како је могуће да у заштићеној зони Сребреница нико није умро природном смрћу од 1992. до јула 1995. године, и одједном је измишљено да је у јулу те године убијен имагинарни број људи, још тачно неутврђен- рекао је Марковић, који је учесник Одбрамено-отаџбинског рата и син погинулог борца.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник

Он је додао да су против срамних резолуција.

 – Те резолуције нам намећу људи који су вршили геноцид над српским народом у посљедњем рату, као и за вријеме Независне Државе Хрватске, првенствено усташе, у чијме је саставу био велики број муслимана, те Нијемци од 1941. до 1945. године – нагласио је Марковић.

Он је истакао да се борачка популација мора придружити заштити и одбрани Републике Српске  од срамних резолуција, као и од недобронамјерних људи из Европе који се овдје понашају као окупатори.

Предсједник Градске организације ратних војних инвалида Зворник Драгислав Мијановић сматра да се Србима, који су највећи страдалници усташког и њемачког терора од 1941. до 1945. године,  намеће срамна резолуцја о Сребреници, а заборавља страдање Срба на Козари, Гаравицама, Броду на Дрини, Јасеновцу, Дрињачи, Коритима и дргим јамама и стратиштима у којима је затиран српски народ.

(Инфо Бирач)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *