АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Озбиљност оштећења носеће конструкције условило хитно реаговање – о затварању моста у Каракају за возила преко пет тона обавијештене надлежне институције

granica tabla jpg

 

Министарство комуникација и транспорта БиХ упутило је данас Министарству безбједности, Граничној полицији и Управи за индиректно опорезивање БиХ званичну информацију о затварању моста у Каракају за возила тежа од пет тона, а која ће почети 8. априла. Од њих се тражи да уреде привремени режим рада граничних и царинских служби док трају мјере забране саобраћаја на мосту.

Како је наведено у информацији, на основу техничког прегледа обављеног у фебруару ове године донијета је одлука о забрани саобраћаја за возила тежа од пет тона на мосту, јер „озбиљност оштећења носеће конструкције моста обавезује на хитност у поступању“.

 – У складу са међудржавним споразумом о одржавању мостова између БиХ и Републике Србије, обавеза одржавања моста у Каракају припада Србији – стоји у информацији у којој се наводи да ће радови трајати до „окончања поступка реконструкције“. 

viber slika 2024 03 31 12 13 05 927 Copy 2

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *