АКТУЕЛНОЗВОРНИКСПОРТФУДБАЛ

Блиједа Дрина одиграла без погодака против Сутјеске

20240316 142734

 

У 20. колу Прве лиге Републике Српске фудбалери Дрине су у слабој фудбалској представи одиграли без погодака против Сутјеске. Једина свијетла тачка на овом мечу били су домаћи навијачи којих је било више од 400 на трибинама Градског стадиона у Зворнику.

У првом полувремену више од игре је имао домаћи тим, а најбољу прилику је имао Илић у 18. минуту сусрета, када је након његовог ударца лопта од једног противничког фудбалера отишла у корнер. 

У наставку је Дрина нападала, а гости су створили двије одличне прилике. Најбољу шансу на утакмици имао је 63. минуту ,,резервиста“ гостију Павловић који је изашао сам испред Марковића, а голман домаћих одбранио његов ударац. Четири минута касније нападач Сутјеске Бошко Радовић је шутирао главом са пет метара преко гола. 

У финишу сусрета Цмиљановић је два пута био у прилици да угрози гостујући гол, али његови ударци нису пронашли пут до мреже.  

1000026934

У три прољећна кола Дрина је освојила пет бодова, а план је био, како је речено на првој прес конференцији да се освоји седам. У наредном колу Дрина гостује екипи Жељезничара из Бањалуке и у случају пораза сигурно ће се наћи у зони која води бараж. Након гостовања у Бањалуци у госте у Зворник долази Радник који претендује на титулу првака Републике Српске.

Нека појачања су већ послије три утакмице показала да то нису, а по свему виђеном на почетку прољећа пред Дрином је тешка борба за опстанак. У три меча, на два изабраници Милета Лазаревића нису постигли погодак, а једини који може да направи неку озбиљну офанзивну акцију је Александар Илић. Одбрана није у прве три прољећне утакмице прилима погодак, међутим за побједу су потребни голови у противничкој мрежи. 

1000026932

Због чињенице да сваки оправдано критички текст ,,погоди“ некога из управе Дрине или шефа стручног штаба, морамо истаћи да ово пишемо из намјере да неки људи размисле шта и како даље. И ово што пишемо, пишемо из најбоље намјере, јер у посљедњих 20 година људи који раде на овом порталу су пропустили највише десетак мечева, док су неки које овакви текстови погађају били ту само када су били у управи клуба или су случајно свратили да погледају утакмицу. 

И још нешто, ми смо Дрину вољели и када била напуштена од свих и када је играла у Премијер лиги Бих и Другој лиги Републике Српске, без било какве користи. Због тога имамо право да напишемо истину оно што видимо и нећемо се либити да напишемо и у наредном периоду све оно што мислимо да треба да се мијења како би се клуб вратио на пут оздрављена. Тренутно је дијагностификована болест, али изгледа да се још увијек тражи права терапија.

ИнфоБирач (Фото: 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *