АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЗВОРНИК

У рату изгубила супруга и дијете, али Љубинка Гајић из Братунца не може добити породичну пензију – Васић указао на проблем, реаговали из министарства

246166

 

Љубинка Гајић из Братунца, за 40 дана током рата, изгубила је мужа и дијете. Не може да оствари право на породичну пензију јер по Закону о пензијско-инвалидском осигурању у тренутку трагедије није имала навршених 45 година живота.

Да ли ће доћи до измјене закона? Прошла је 31 година откада је граната убила шестогодишњег Владимира Гајића из Братунца.

Тог дана са положаја тзв. Армије БиХ из Сребренице и Глогове на стамбену зграду испаљено је 11 минобацачких граната. У згради су били само цивили. Тог кобног дана када је убијен Владимир Гајићи обиљежавали су 40 дана од смрти његовог оца и Љубинкиног мужа Станка.

Ова жена остала је сама. Свих година преживљавала је радећи у хладњачи и у надници, док јој здравље није нарушено. Од инвалиднине коју добија не може да покрије ни трошкове режија, нити да купи лијекове.

У Борачкој организацији из Братунца кажу да би по хитном поступку требало усвојити допуну закона како би Љубинка, али и други могли да остваре право на пензију.

У ресорном министарству кажу да се ради на законском рјешењу, а све препоруке које се односе на поправљање статуса борачких категорија биће разматране.

Ова прича је и нада да ће се напокон исправити неправда према Љубинки, али и многим други члановима породица погинулих бораца.

417591490 841701711312362 5137622115389728778 n
Vaš Shooter – Zvornik!
Васић указао на проблем

Посланик СДС-а из Зворника Драгомир Васић је на сједници Народне скупштине Републике Српске указао на проблем са којим се суочава Љубинка Гајић истакавши да још увијек није омогућено право на породичну пензију и њена борба за то право траје још од 2008. године.

Он је ресорном министру поставио ово питање: Када ћете Љубинки Гајић омогућити да оствари право на породичну пензију, имајући у виду да је ова жена примјер жртве ригорозног законског рјешења? Одговор на питање погледајте на линку испод текста.

https://www.facebook.com/dragomir.vasic001/videos/393062363468692

(Извор: РТРС, БН ТВ, Фејсбук страница Драгомир Васић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *