АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИМИЛИЋИСПОРТСПОРТ

Првенство Републике Српске у боксу 4. и 5. новембра у Милићима

Састанак са представницима Боксерског савеза РС

 

Начелник општине Милићи Марко Савић, директор Спортског центра Мирко Симић и предсједник Спортског друштва Предраг Сушић разговарали су са представницима Боксерског савеза Републике Српске о одржавању Првенства Републике Српске у боксу 4. и 5. новембра у овој општини.

Генерални секретар Боксерског савеза Републике Српске и селектор женске репрезентације Србије у боксу Мирко Ждрало, истакао је да Милићи по други пут организовати један велики боксерски догађај, односно Првенство Републике Српске свих узраста, 4. и 5. новембра.

 – Наш савез је дошао на ову идеју из ангажовања и домаћинства ове општине и начелника Марка Савића, који је прошле године заиста у правом свјетлу представио Милиће и дао нам пуну подршку за догађај „Трофеј Милића“. Ове године смо одабрали Милиће, као једну општину која подржава бокс и боксерски спорт у Републици Српској, за домаћина Првенства Републике Српске које је најзначајнији догађај у календару нашег савеза за ову годину – рекао је Ждрало.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

Како је објављено названичној страници општине, начелник Милића Марко Савић је навео да су се на састанку договрили око одржавању првенства у Милићима.

 – Прошле године смо имали Трофеј Милића и на тај начин смо покушали да приближимо бокс као спорт нашој публици. Мислим да ће ово бити један корак напријед, једна степеница изнад у смислу популаризације бокса. Наравно, нама као локалној заједници, ово је велика част и велика захвалност Боксерском савезу Републике Српске што су препознали Милиће као дестинацију за одржавање оваквог престижног такмичења. Надам се да ће публика поново имати разлог за уживање у овом племенитом спорту и да на неки начин можемо сви бити поносни на све оно што Боксерски савез, а посебно женски дио селекције, конкретно Сара Ћирковић ради. Она је из једног малог мјеста, сличног као и Милићи , а то је сигурно један добар путоказ и узор свим нашим младим људима да су снови ипак оствариви и да је пут до врха могућ  из ових малих средина. Порука свима је да дођу, да посјете овај спектакуларни догађај – рекао је начелник општине Милићи Марко Савић.

viber image 2023 10 18 19 55 04 797

(Инфо Бирач)

ФОТО: Општина Милићи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *