AKTUELNOBORILAČKI SPORTOVIMILIĆISPORTSPORT

Prvenstvo Republike Srpske u boksu 4. i 5. novembra u Milićima

Sastanak sa predstavnicima Bokserskog saveza RS

 

Načelnik opštine Milići Marko Savić, direktor Sportskog centra Mirko Simić i predsjednik Sportskog društva Predrag Sušić razgovarali su sa predstavnicima Bokserskog saveza Republike Srpske o održavanju Prvenstva Republike Srpske u boksu 4. i 5. novembra u ovoj opštini.

Generalni sekretar Bokserskog saveza Republike Srpske i selektor ženske reprezentacije Srbije u boksu Mirko Ždralo, istakao je da Milići po drugi put organizovati jedan veliki bokserski događaj, odnosno Prvenstvo Republike Srpske svih uzrasta, 4. i 5. novembra.

 – Naš savez je došao na ovu ideju iz angažovanja i domaćinstva ove opštine i načelnika Marka Savića, koji je prošle godine zaista u pravom svjetlu predstavio Miliće i dao nam punu podršku za događaj „Trofej Milića“. Ove godine smo odabrali Miliće, kao jednu opštinu koja podržava boks i bokserski sport u Republici Srpskoj, za domaćina Prvenstva Republike Srpske koje je najznačajniji događaj u kalendaru našeg saveza za ovu godinu – rekao je Ždralo.

viber image 2022 01 24 11 58 59 608 1536x864 2
Samouslužna autopraonica Korund – Milići!

Kako je objavljeno nazvaničnoj stranici opštine, načelnik Milića Marko Savić je naveo da su se na sastanku dogovrili oko održavanju prvenstva u Milićima.

 – Prošle godine smo imali Trofej Milića i na taj način smo pokušali da približimo boks kao sport našoj publici. Mislim da će ovo biti jedan korak naprijed, jedna stepenica iznad u smislu popularizacije boksa. Naravno, nama kao lokalnoj zajednici, ovo je velika čast i velika zahvalnost Bokserskom savezu Republike Srpske što su prepoznali Miliće kao destinaciju za održavanje ovakvog prestižnog takmičenja. Nadam se da će publika ponovo imati razlog za uživanje u ovom plemenitom sportu i da na neki način možemo svi biti ponosni na sve ono što Bokserski savez, a posebno ženski dio selekcije, konkretno Sara Ćirković radi. Ona je iz jednog malog mjesta, sličnog kao i Milići , a to je sigurno jedan dobar putokaz i uzor svim našim mladim ljudima da su snovi ipak ostvarivi i da je put do vrha moguć  iz ovih malih sredina. Poruka svima je da dođu, da posjete ovaj spektakularni događaj – rekao je načelnik opštine Milići Marko Savić.

viber image 2023 10 18 19 55 04 797

(Info Birač)

FOTO: Opština Milići

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *