AKTUELNOZVORNIKSRPSKA I SRBIJA

„Braća i sestre“ za praznike, ostalih dana slušaj i trpi – odličan komentar novinara portala „Srpska info“

viber image 2023 06 04 07 30 37 420
FOTO: Ilustracija, Info Birač

 

Odličan osvrt na jučerašnji praznik, 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, političku i socijalnu sliku Republike Srpske dao je novinar portala Srpskainfo Slobodan Popadić. Komentar prenosimo u cjelosti.

Samo je Kristijan Šmit juče sebi dao za pravo da priča o Srbima, Republici Srpskoj, njenoj vlasti i opoziciji. Juče su pravi Srbi ćutali, ne dozvoljavajući da ih nelegitimni, nepriznati i zlonamjerni stvor dovodi u grotlo spletki i laži, kako bi jedni druge glodali do kostiju.

Juče smo mogli samo da gledamo kako je izjava Šmita odjednom legitimna za one koji ga ne priznaju i da nagađamo da li je opozicija stvarno od njega tražila da im ukloni Dodika i tako uradi ono što oni, kilavi, sujetni, lijeni i nadasve lično zlobni, ne mogu da urade aman 20 godina.

Juče je za Srbe trebalo da bude praznik, mada smo svi grešno pomislili da bi Dodik na njihovom mjestu sigurno tražio isto. I to javno.

Danas je drugi dan. Dan da se pogledamo u oči i vidimo šta za nas predstavljaju Srpska, Srbija, jedinstvo i nacionalna zastava.

Kakvi ste bili juče, takvi ćete biti dovijeka. I mi s vama. A juče ste bili jaki na riječima, tužni na djelima. Juče smo vam bili “braća i sestre”, isti dan kada ste ubjeđivali tajkune da braći i sestrama u Republici Srpskoj pojeftine makar parizer, jer ni za šunku nemaju para. Juče smo vam bilo rod rođeni, a dva dana prije ste nam imenovali kompromitovanu Draganu Čavka za pomoćnicu Zore Vidović. Juče smo vam bilo najbliži, a samo nekoliko dana ranije ponovo ste nas skupo zadužili, da biste vratili onih 100 maraka pred izbore.

350534704 738194581646134 3097304834796007381 n 1

Braća i sestre se krivično ne gone za klevetu i ne dijele na patriote (oni koji glasaju za vas) i na izdajnike (svi ostali). Od brata se ne uzima 300.000 KM za novi “mercedes”, dok on vozi “opela” od 18 godina. Njegova djeca ne bi smjela da idu u škole sa klimavim klupama, bez grijanja i interneta, u poderanim cipelama, kaljavim putevima, iz trošne kuće. Pare braće i sestara se ne arče bez tendera, osim ako porodicu niste poistovjetili sa državom.

Ako postoji kategorija ponosnih, pravednih, nacionalno svjesnih, pa i prkosnih naroda na svijetu, Srbi su u njenom vrhu. Kada bi svaki dan u godini bio posvećen nekom našem svjetskom, evropskom ili balkanskom sportskom šampionu, naučniku ili vojskovođi – 365 dana bi bilo malo.Među njima nema vašeg kova; vi jedino jedni drugima možete da dodijelite medalju, kao što i činite.

Nema potrebe da nam vi takvi govorite šta je za nas identitet, jer se s njim ne znate poistovjetiti. To vam je ono na šta ne možete okačiti cijenu i s čim ne možete trgovati.

Uspjeli ste nemoguće. Zgadili ste nam domovinu i maticu, jer one za vas predstavljaju samo račun sa koga uzimate, a nikad ne vraćate pare.

Zgadili ste nam jedinstvo, jer ono za vas znači da se okupimo oko ove vlasti, kako bi vladala vječno. Još malo pa ćete nam zgaditi i zastavu, jer ona u vašim rukama izgleda tako nevažno, poniženo i materijalno.

Ne možete jedino da nam zgadite slobodu, jer samo je ropstvo bilo gore od vas.

374517888 723478586468009 3488150180459741341 n
Vaš Shooter – Zvornik!

(Izvor: Srpska info)