АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

„Браћа и сестре“ за празнике, осталих дана слушај и трпи – одличан коментар новинара портала „Српска инфо“

viber image 2023 06 04 07 30 37 420
ФОТО: Илустрација, Инфо Бирач

 

Одличан осврт на јучерашњи празник, 15. септембар – Дан српског јединства, слободе и националне заставе, политичку и социјалну слику Републике Српске дао је новинар портала Српскаинфо Слободан Попадић. Коментар преносимо у цјелости.

Само је Кристијан Шмит јуче себи дао за право да прича о Србима, Републици Српској, њеној власти и опозицији. Јуче су прави Срби ћутали, не дозвољавајући да их нелегитимни, непризнати и злонамјерни створ доводи у гротло сплетки и лажи, како би једни друге глодали до костију.

Јуче смо могли само да гледамо како је изјава Шмита одједном легитимна за оне који га не признају и да нагађамо да ли је опозиција стварно од њега тражила да им уклони Додика и тако уради оно што они, килави, сујетни, лијени и надасве лично злобни, не могу да ураде аман 20 година.

Јуче је за Србе требало да буде празник, мада смо сви грешно помислили да би Додик на њиховом мјесту сигурно тражио исто. И то јавно.

Данас је други дан. Дан да се погледамо у очи и видимо шта за нас представљају Српска, Србија, јединство и национална застава.

Какви сте били јуче, такви ћете бити довијека. И ми с вама. А јуче сте били јаки на ријечима, тужни на дјелима. Јуче смо вам били “браћа и сестре”, исти дан када сте убјеђивали тајкуне да браћи и сестрама у Републици Српској појефтине макар паризер, јер ни за шунку немају пара. Јуче смо вам било род рођени, а два дана прије сте нам именовали компромитовану Драгану Чавка за помоћницу Зоре Видовић. Јуче смо вам било најближи, а само неколико дана раније поново сте нас скупо задужили, да бисте вратили оних 100 марака пред изборе.

350534704 738194581646134 3097304834796007381 n 1

Браћа и сестре се кривично не гоне за клевету и не дијеле на патриоте (они који гласају за вас) и на издајнике (сви остали). Од брата се не узима 300.000 КМ за нови “мерцедес”, док он вози “опела” од 18 година. Његова дјеца не би смјела да иду у школе са климавим клупама, без гријања и интернета, у подераним ципелама, каљавим путевима, из трошне куће. Паре браће и сестара се не арче без тендера, осим ако породицу нисте поистовјетили са државом.

Ако постоји категорија поносних, праведних, национално свјесних, па и пркосних народа на свијету, Срби су у њеном врху. Када би сваки дан у години био посвећен неком нашем свјетском, европском или балканском спортском шампиону, научнику или војсковођи – 365 дана би било мало.Међу њима нема вашег кова; ви једино једни другима можете да додијелите медаљу, као што и чините.

Нема потребе да нам ви такви говорите шта је за нас идентитет, јер се с њим не знате поистовјетити. То вам је оно на шта не можете окачити цијену и с чим не можете трговати.

Успјели сте немогуће. Згадили сте нам домовину и матицу, јер оне за вас представљају само рачун са кога узимате, а никад не враћате паре.

Згадили сте нам јединство, јер оно за вас значи да се окупимо око ове власти, како би владала вјечно. Још мало па ћете нам згадити и заставу, јер она у вашим рукама изгледа тако неважно, понижено и материјално.

Не можете једино да нам згадите слободу, јер само је ропство било горе од вас.

374517888 723478586468009 3488150180459741341 n
Vaš Shooter – Zvornik!

(Извор: Српска инфо)