АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Radnici SŠC Srebrenica protestovali zbog načina izbora direktora

Radnici SŠC Srebrenica protestovali zbog načina izbora direktora

protest radnika ssc

 

Pedesetak radnika Srednjoškolskog centra Srebrenica juče je mirnim protestom izrazilo svoje nezadovoljstvo izborom novog direktora nakon dvije godine koliko je konkurs ponavljan i trajao, piše esrebrenica.ba.

Na skupu je rečeno da je izbor direktora nakon dvije godine obavljen nekorektno jer ima posljedice, odnosno jedan radnik će izgubiti posao, a drugi ostati bez pola norme jer su svi konkursi završeni i neće moći dopuniti normu u nekoj drugoj školi.

keso gradnja 1

Zaposleni u ovoj školi kažu da su se više puta obraćali Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske kako bi održali sastanak i pronašli najbolje rješenje te da ih nisu primili, pa da i ovom prilikom ponovo pozivaju ministarku da ih primi na sastanak.

Takođe je navedeno da je dosadašnji direktor Momčilo Cvjetinović svoj radni vijek proveo u ovoj školi kao profesor, a da je već skoro deceniju na mjestu direktora, dva mandata kao direktor i dvije godine kao vršilac dužnosti, a najbolji primjer uspješnosti ovog kolektiva govori i to da se godinama popunjavaju sva mjesta za upis i traži mjesto više. Istaknuto je i to da je škola obnovljena i dobro opremljena za nastavni proces tokom njegovog mandata čime je prepoznata i van Srebrenice.

Na skupu je rečeno da je ovo uzoran kolektivi i da je veliki broj profesora imao uslove da se prijavi na mjesto direktora, ali nije, i jedini kandidat iz ove obrazovne ustanove je bio Cvjetinović što govori o povjerenju kolektiva koje je stekao.

296300007 545796297331284 2037502310986678388 n
Keso gradnja DOO Zvornik

Kako nam je rečeno, Vlada Republike Srpske je na mjesto direktora na četiri godine imenovala Sanju Močevič (SNSD) koja je obavljala funkciju direktora Osnovne škole “Kosta Todorović” u Skelanima.

Dosadašnji direktor Momčilo Cvjetinović (SDS) je bio jedan od rijetkih, ako ne i jedini, direktor škole iz reda opozicionih političkih partija u ovom entitetu.

(Izvor: esrebrenica.ba)