АКТУЕЛНОЗВОРНИК

U Zvorniku promovisan projekat podrške poljoprivrednicima

U Zvorniku promovisan projekat podrške poljoprivrednicima

viber image 2022 08 18 10 58 19 071

 

U Zvorniku je danas promovisan projekat podrške poljoprivrednicima u Srpskoj i Brčko Distriktu. Riječ je o projektu Vlade Mađarske vrijednom 28 miliona evra bespovratnih sredstava namijenjenih za subvencionisanje nabavke poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata.

Poljoprivrednici će moći da ostvare pravo na sredstva u pojedinačnom iznosu od 2.500 do 25.000 evra za kupovinu mehanizacije, opreme i alata.

Igor Požgaj iz Fondacije „Progresus“, koja sprovodi projekat, kaže da je roba koju poljoprivrednici mogu dobiti mađarske proizvodnje.

viber image 2022 08 18 10 58 19 188

 – Jedan od glavnih uslova je da su korisnici upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, za fizička lica, a za pravna je uslov da im je poljoprivreda jedna od djelatnosti. Sve prijave se podnose elektronski, a u poljoprivredicima će u tome pomoći lokalne zajednice – rekao je Požgaj.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović kaže da će lokalna zajednica, odnosno Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti pomoći poljoprivrednicima oko prijave i stajaće im stalno na usluzi oko ovog projekta.

 – Ovo je prilika da naši sugrađani vide šta znači ovaj projekat, dobiće prospekte da vide šta se nudi, a mi ćemo im pomoći u prijavama kako bi što više njih ostvarilo pravo na ponuđena sredstva – istakao je Stevanović.

zoran stevanovic foto r.jokic

(InfoBirač)