АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКСПОРТСПОРТСРПСКА И СРБИЈА

Пријем за боксерску репрезентацију Србије

440424668 990607359319077 1754063514898253269 n

 

Предсједник Александар Вучић угостио је боксерску репрезентацију Србије, која је на недавно одржаном Европском првенству у Београду освојила историјских 20 медаља, и том приликом им се захвалио што су вратили дјецу у боксерске сале.

Српски женски тим освојио је 11 медаља, од чега три златне (Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Кристина Калухова), док је мушки тим стигао до девет одличја, а најсјајније је освојио Јован Николић.

У укупном поретку на шампионату Србија је заузела друго мјесто, одмах иза Русије.

„Хвала што сте вашим радом и успјесима вратили велики број клинаца у боксерске сале. Оно што могу да обећам, иако је ту било протоколарних проблема, је да ћете већ сљедеће недеље добити награде, а то није мали новац“, (20.000 евра, за злато, 15.000 за сребро и 10.000 за бронзу), истакао је Вучић.

Предсједник сматра да ће боксери освојити још доста медаља.

20240331 120930

„Увјерен сам да ћете нас још много пута обрадовати. Знам да откад је Сара дошла из Братунца код нас највећи дио Републике Српске додатно навија за нас, захвалан сам и нашим српским Рускињама Шадрини и Калуховој, Николићу и свима другима. Жене су као и увијек успјешније, макар за медаљу или двије“, констатовао је Вучић.

Додао је да ће ускоро бити завршен Национални боксерски центар. 

„Ко оде у Париз имаће одличну подршку, а ви остали се спремајте за Лос Анђелес. Ми ћемо ускоро да ријешимо проблеме, мање финансијске, више легалне природе да се заврши Национални боксерски центар, надомак ЕXПО-а, у блоку 71, на Новом Београду. Лијепо да се одморите, а онда на још тежи рад, позивам још једном дјецу да уђу у сале, то је нешто што ће нам доносити много медаља. Поносни смо на вас и хвала још једном“, поручио је Вучић.

Делегацију Боксерског савеза Србије предводио је предсједник Ненад Боровчанин, а на пријему су били и селектор мушког тима Милан Пиперски и селектор женског тима Мирко Ждрало. Пријему је присуствовао и министар спорта Зоран Гајић.

Србија, за сада, има троје квалификованих боксера за Олимпијске игре у Паризу – Сара Ћирковић, Наталија Шадрина и Вахид Абасов.

Прилику да им се придруже имаће још неколицина боксерки и боксера на квалификационом турниру на Тајланду од 21. маја до 3. јуна.

О плановима боксерки из Зворника, чланица репрезетнације Србије, за наступе не ОИ и квалификационом турниру на Тајланду читајте НА ОВОМ ЛИНКУ.

viber slika 2024 05 01 12 09 58 946

(Извор: РТС)

ФОТО: ФБ Мирко Ждрало

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *