Ариље: Рекордно висока цијена малине привукла и лопове – полицијска сачекуша за крадљивце у црном бмв-у

Ариље: Рекордно висока цијена малине привукла и лопове – полицијска сачекуша за крадљивце у црном бмв-у

 

Прошле године малина је имала историјски високу откупну цијену у Србији, али је ове сезоне тај рекорд оборен. То је привукло и лопове који ове године не презају да из малињака, чак и дању, краду гајбице убраног воћа, пише РТС.

У ариљском крају град је у значајној мјери оштетио малињаке. Због тога је сваки убрани килограм воћарима драгоцјен, не само због зараде већ и да лакше покрију увећане трошкове.

Осим са елементарним непогодама, ове сезоне се у Добрачама суочавају и са крадљивцима.

Ваш Схоотер – Зворник!

 – Као и сваког дана брали смо малине. У једном моменту комшиница нас је позвала и рекла да црним караваном ‘бмв’ краду малине. Она их је ухватила на лицу мјеста кад су затварали гепек. Отјерали су малине, ми смо покушали да их стигнемо, али већ су побјегли. Измакли су и полицији у Ариљу, међутим полиција у Пожеги им је направила сачекушу и зауставили су их на ариљској рампи доље на раскршћу за Чачак и Ужице – истиче Дејан Јовановић из Добрача.

Испоставиће се да је у питању пар добро познат полицији. Мушкарац има чак 43 кривичне пријаве, каже Саво Јовановић, чије су малине такође биле на мети лопова. Због тога стрепи за безбједност мајке и сина.

Ђак спорт – Зворник!

 – Добио сам информацију да они иду по селима и типују те гдје су стари људи и гдје осјете да имају новца, ако им не дају добровољно, они их претуку, или шта им већ ураде, пошто је у колима имао и бејзбол палицу и онај пендрек за електрошок – каже Саво.

Против крадљиваца је покренут кривични поступак, а у косјерићком крају, на основу ранијег искуства, знају како да се изборе са незваним ноћним берачима.

 – Врло једноставно, малина зрела – обереш. Увече лопови немају шта да украду и ето – поручује Владе Николић из Брда Град.

Због оних који не презају од крађе ни по дану, у ариљском крају су воћари постали обазривији и, како кажу, неће их дочекати онако како иначе дочекују добронамјерне посјетиоце. 

(Извор: РТС)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.