Представљена књига „Шарена птица“ Винке Боровине 

Представљена књига „Шарена птица“ Винке Боровине 

 

У зворничком Дому омладине синоћ је представљена збирка пјесама „Шарена птица“, аутора Винке Боровине са Нишића, која живи и ради у Бијељини.

Представљајући своју књигу зворничкој публици Боровина је рекла да је ова књига настајала дуги временски период, најмање двадесетак година, које је носило неке тешке изазове, али захваљјући лијепим пјесничким римама преживљавало се то вријеме.

 – Већина тих пјесама инспирисана је емоцијама које су се односиле на одлажења, растајања,  несналажења, добровољног и недобровољног напуштања простора и људи и свега што човјек у датом времену има ту за себе и око себе – рекла је Боровина.

Ђак спорт – Зворник!

Она је додала да је послије толико година настајања ове збирке скупила храброст, па је све пјесме спаковала на једно мјесто, које је сада доступно читаоцима.   

Истичући да је основни лајт мотив ове збирке њен завичај Нишићи, Боровина је рекла да је наслов збирке „Шарена птица“ симбол ширине, слободе, лета у висине, лета под обалке, али и пада, што живот чини непредвидивим и, наравно, изазовнијим.

Књига је изашла у издању „АС оглас“ издаваштва.

(ИнфоБирач)

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.