Предраг Томић: „Власт спроводи незаконите смјене које дебело коштају грађане Српске“

Предраг Томић: „Власт спроводи незаконите смјене које дебело коштају грађане Српске“

 

Незаконите смјене директора које Влада Републике Српске спроводи, кршећи одлуке судова, дебело коштају грађане Републике Српске јер по два директора добијају плате за исто радно мјесто, рекао је бивши директор Инспектората Републике Српске Предраг Томић гостујући у подкасту „Претрес“ који заједно реализују портал ЦАПИТАЛ и Транспаренцy Интернатионал у БиХ.

Томића је Влада РС неколико пута смијенила са функције директора, али је он сваки пут на суду добио да је незаконито смијењен. На крају је наплатио све трошкове по том основу, па су тако грађани Српске плаћали око три године два директора у Инспекторату.

„Мало вам иде на живце да вас неко прави будалом, могли су да на Влади не усвоје извјештај о раду Инспектората и директор аутоматски пада, нема шта да се жали, међутим овдје све иде попријеко“, рекао је Томић.

Он је говорио о „кадровским слагалицама“, односима са Петром Ђокићем, лидером странке чији је кадар био.

„Можда сам ја био пробни балон да се испробају механизми неспровођења одлука суда, јер видим да је послије мене то учестало. Инспекторат носе главни инспектори и ако на те позиције доведете људе који никада нису били ни инспектори, онда не знам о чему причамо“, казао је Томић.

Говорио је и о Инспекторату, истичући да је смијењено и 80 одсто главних инспектора који су били у мандату, те да су доведени људи на те позиције с којима се не може радити.

Драги кандидати,
право је вријеме да започнете оспособљавање за возача Б, Ц1, Ц или Д категорије . Спремили смо одличне погодности за све наше кандидате као што су бесплатан превоз за вријеме обуке и увијек популарно плаћање на рате. Желите да обрадујте некога за 18. рођендан поклон боном за оспособљавање за возача, помоћи ћемо Вам око припреме изненађења. Чекамо вас.
Информације на телефон: 056/490-394 или 065/448-502!

„Нека нам је Бог свима на помоћи, али с таквим Инспекторатом се не може радити“, нагласио је Томић.

Причао је и о (не)корумпираности инспектора, ефектима њиховог рада, поступању приликом контрола у вријеме пандемије, као и о контролама бензинских пумпи у вријеме раста цијена горива.

„Ништа није наплаћено од казни јер је пало на суду. Долазимо у ситуацију да закони нису усклађени, инспектор ради шта му се каже, напише прекршајни налог и није га брига што неће бити наплаћен“, рекао је Томић.

Цијели разговор погледајте на Јутјуб каналу.

(Извор: цапитал.ба)

 

Copyright © 2018-2022 Infobirač. Sva prava zadržana.