ZVORNIKAKTUELNOSPORTFUDBAL

Bivši fudbaler Drine Đorđe Ćosić karijeru nastavlja u Kazahstanu

Bivši fudbaler Drine Đorđe Ćosić karijeru nastavlja u Kazahstanu

IMG e80f1d4bc3dfc7e69c2e265cb301134b V

Bivši fudbaler Drine iz Zvornika, Viteza i Borca iz Banjaluke, Đorđe Ćosić, karijeru će nastaviti u Kazahstanu gdje je potpisao dvogodišnji ugovor (1+1) sa ekipom Šahtjora iz Karagandija. Posljednje tri sezone Ćosić je proveo u Borcu i bez obzira na činjenicu da je prošle sezone u šampionskoj generaciji Banjalučana bio jedan od najboljih igrača i defanzivaca Premijer lige BiH, sporazumno je raskinuo ugovor. 

IMG a9e4bf3dd8394d351eeda69fc9fb2aa8 V

Pripremama novog kluba će se priključiti 14. januara, a u klubu iz Karagandija će ga dočekati bivši igrač kluba iz Zvornika Edin Rustemović. 

– Dogovorio sam saradnju sa Šahtjorom na godinu, plus još jednu godinu ukoliko obje strane budu zadovoljne uslovima. Pauzirao sam tri mjeseca zbog sporazumnog raskida sa Borcem, ali vjerujem da ću se izboriti za mjesto startera u Šahtjoru. Sigurno će mi u privikavanju na novu sredinu pomoći i Edin Rustemović koji već igra tamo i sa kojim zajedno putujem na pripreme. Posebnu zahvalnost za realizaciju transfera dugujem Nikoli Vasiljeviću koji me je preporučio čelnim ljudima tima iz Karagandija – rekao je Ćosić.

Đorđe Ćosić će biti treći igrač iz Zvornika u Šahtjoru, a veliki trag klubu je ostavio Nikola Vasiljević koji je sa ovim timom igrao grupnu fazu nokaut fazu Lige Šampiona protiv Seltika, te grupnu fazu Lige Evrope, što je jedan od najvećih uspjeha klupskog fudbala u Kazahstanu.

InfoBirač