Od ove školske godine besplatan prevoz za bratunačke osnovce i srednjoškolce

BRATUNAC

Od ove školske godine besplatan prevoz za bratunačke osnovce i srednjoškolce

 

Načelnik opštine Bratunac, Srđan Rankić, održao je sastanak sa direktorima osnovnih i srednje škole u ovom mjestu na kome je dogovoreno da svi školarci koji putuju imaju besplatan prevoz od ove školske godine.

Na sastanku je dogovoreno da će prevoz biti organizovan za sljedeće putne pravce: Polom – Bratunac, Žlijebac – Bratunac, Srebrenica – Bratunac, Кonjević Polje – Bratunac i Ljubovija – Bratunac. U budžetu opštine Bratunac za naredni period planirana je posebna budžetska stavka – troškovi za prevoz učenika, koja nije bila do sada utvrđena, a troškovi prevoza, koje će plaćati opština iznose oko 100.000 КM.

 – Pored toga što su obezbijeđeni besplatni udžbenici za prvu godinu srednje škole, iznašli smo mogućnosti i načina da od početka ove školske godine na teritoriji naše lokalne zajednice omogućimo i besplatan prevoz učenika. Prevoz će biti usklađen sa organizacijom nastave u školama. Sredstva za besplatan prevoz planiraćemo u budžetu za narednu godinu i sve naredne godine, kako bismo olakšali i roditeljima i djeci. Nadamo se da će ovo doprinijeti da se mnogi učenici, koji su do sada pohađali škole u susjednim opštinama, vrate na područje naše opštine – ocijenio je Rankić, nakon sastanka.

Načelnik je pojasnio na koji način će biti finansiran prevoz učenika.

Vaš Shooter!

 – Za učenike osnovnih škola participacija Ministarstva prosvjete i kulture Vlade Republike Srpske je 40 posto, dok su 60 posto plaćali roditelji, a tu obavezu sada preuzima opština. Za naredni period dogovorena je i adaptacija autobuskih stajališta gdje će biti izrađene nastrešnice, kako bi se djeca zaštitila od vremenskih uticaja kiše i snijega. Naši radnici će izvršiti dezinfekciju školskih prostorija, kako bi učenicima omogućili bezbjedan povratak u školske klupe – rekao je Rankić i apelovao na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa i da povedu računa o djeci koji su učesnici u saobraćaju.

Trenutno u Bratuncu osnovno i srednje obrazovanje pohađa 1.584 učenika, od kojih će 357 učenika koristiti besplatan prevoz.

Dragu putnici, Euro Petrol Oil će na liniji Bijeljina-Budva u septembru saobraćati neparnim datumima iz Bijeljine a parinim datumima iz Budve. Sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na brojeve telefona:
☎️ 065/141-380
☎️065/141-381
☎️065/141-382
Vaš Euro Petrol Oil.

(infobirac.net)