ОСТАЛИ СПОРТОВИ

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš svjetska juniorska šampionka u bacanju koplja – sprinterka Ivana Ilić zauzela peto mjesto

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš svjetska juniorska šampionka u bacanju koplja – sprinterka Ivana Ilić zauzela peto mjesto

Untitled 15

 

Mlada srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je titulu juniorske šampionke svijeta u bacanju koplja na prvenstvu (U20) u Keniji. Adrijana je do prvog mjesta na pobjedničkom postolju došla dobacivši koplje na 61, 46 metara čime je ujedno postavila i državni rekord, piše RTS.

Mlada srpska atletičarka je odlično bacala koplje tokom cijelog takmičenja, a do pobjedonosnog bacanja i najsjajnijeg odličja je došla već u prvoj seriji.

Drugo mjesto pripalo je Grkinji Elini Cenko (57,91), a treće Kubanki Žizelini Bahar Rohas (55,48).

Adriana

Naša mlada atletičarka je dodala još jednu zlatnu medalju svojoj već bogatoj kolekciji sa svjetskih takmičenja.

Prije tri godine Adrianino koplje teško 400 grama letjelo je do najboljeg rezultata na svijetu u konkurenciji starijih pionirki (63.80 m), ove godine njeno koplje teško 500 grama letjelo je čak do 70.10 m, što je najbolji rezultat na svijetu u konkurenciji mlađih juniorki. Taj rezultat donio joj je titulu balkanske šampionke. Njen najdalji hitac sa kopljem od 600 grama bio je 60.44 m i tim hicem postala je vicešampionka Evrope, ove godine u Talinu. 

Ivana Ilić peta juniorka na svijetu

Pulenka trenera Dragana Dukanca, Ivana Ilić  niže ogromne uspjehe. Nakon što je postala prva srpska sprinterka u istoriji kraljice sportova sa osvojenom srebrnom evropskom medaljom, njoj je za dlaku izmakla svjetska bronza, objavljeno je na zvaničnom sajtu Srpskog atletskog saveza.

Podsjetimo, Ivana je prošlog mjeseca na Evropskom prvenstvu u Estoniji postala juniorska vicešampionka Starog kontinenta nakon što je finalnu trku na 100 m istrčala za 11.42 sekundi i zauzela drugo mjesto.

Ona se u finale Svjetskog prvenstva U20 koje se održava u Keniji, plasirala trećim mjestom u ukupnom plasmanu vremenom 11.50 s, međutim loše vrijeme i pomjeranje takmicenja uticali su na loš start naše atletičarke, te je finale završila kao petoplasirana sa vremenom 11.54 s.

IVANA ILIC PETA JUNIORKA NA SVETU

Prvo mjesto osvojila Tina Clajton (JAM) rezultatom 11.09 s, drugo mjesto zauzela  je Beatris Masilingi rezultatom 11.39 s (NAM), a treće mjesto pripalo je atletičarki švajcarske reprezentacije Melisi Gutšmit, koja je došla do bronzane medalje rezultatom 11.51 s.

Ivana će trčati i u kvalifikacijama na 200 m koje su na programu sutra od 10h.

(Izvor: rts.rs, sas.org.rs)