СПОРТ

Tijana Bošković u dresu Srbije slavila protiv sestre Dajane koja igra za BiH – Odbojkašice Srbije na startu EP održale lekciju BiH

Tijana Bošković u dresu Srbije slavila protiv sestre Dajane koja igra za BiH – Odbojkašice Srbije na startu EP održale lekciju BiH

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije fantastično je započela juriš na treću uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Izabranice selektora Zorana Terzića deklasirale su Bosnu i Hercegovinu u Beogradskoj areni sa 3:0, po setovima 25:11, 25:18, 25:14, i to uz zadržavanje rivalki na, pomalo nevjerovatnih, samo 26% realizacije smečeva (52% je bio učinak pobjednica ovog meča).

Detalj sa meča u kome je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igrala protiv BiH

Startnu postavu Srbije činile su Buša, Popović, Ognjenović, Rašić, Bošković, Milenković i libero Popović, a one su se izvrsno posvetile svojim obavezama, zaigravši od samog početka u fantastičnom ritmu. Prednost je rasla iz minuta u minut, pa je za samo 18 minuta osvojena prva dionica, uz dominaciju u svim segmentima igre, naročito servisu.

A upravo je servis gošći proradio početkom drugog perioda, kada je i rođena sestra Tijane Bošković, naše najubojitije odbojkašice, Dajana, svojim dobrim potezima uspjela da povede ekipu selektora Stevana Ljubičića do 5:8. Bianka Buša je tada podigla svoju igru na još veći nivo od dotad odličnog, Maja Ognjenović počela da majstorijama na mreži zbunjuje rivalke, koje nisu mogle da „uhvate“ kome će kapitenka Srbije poslati loptu i – preokret se desio (začinjen i intervencijom selektora Terzića, „ovo ništa ne valja kada se o servisu radi“). Taj njegov apel trgao je naše odbokašice, koje su „dodale gas“ i serijom 9:2 privele drugi set kraju.

Detalj sa meča u kome je ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igrala protiv BiH

Treći je potom ostao samo formalnost pred razigranim šampionom Evrope, jer su prolazile maltene sve akcije koje je srpski tim organizovao – bilo da je u pitanju bio napad „prvim tempom“, iz zone odbrane, ili neko lukavstvo na mreži. Kada se tome dodao i odličan blok, i ne čudi što je prednost vrtoglavo rasla, a meč završen ubjedljivim rezultatom u korist apsolutnog favorita, za kog su zaigrale i devojke koje su utakmice počele među rezervama – a zaigrale su, takođe, fantastično.

Najbolja poenterka u ekipi Srbije bila je Tijana Bošković sa 18 osvojenih poena, dok je u reprezentaciji BiH najbolja bila njena rođena sestra Dajana Bošković sa 14 osvojenih poena. 

infobirac.net