Bez kvoruma za prvu sjednicu SO Bratunac

BRATUNAC

Bez kvoruma za prvu sjednicu SO Bratunac

 

Prva redovna sjednica Skupštine opštine Bratunac nije održana danas zbog nedostatka kvoruma, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine.

Sjednici je prisustvovalo 11, od ukupno 25 odbornika.

Predsjednik Skupštine Radislav Jovanović izjavio je da su dnevnim redom predviđene tačke, koje su veoma važne za život građana Bratunca i budućnost ove opštine.

 – Žalosno je za Bratunac i narod ove opštine, jer određena grupa odbornika opstruiše rad Skupštine i ne želi da učestvuje u donošenju važnih odluka, među kojima je budžet i ulica „9.januar“ – rekao je Jovanović.

Načelnik opštine Srđan Rankić ocijenio je da je za život u Bratuncu najbitnije usvajanje Budžeta za 2021.godinu, za koji je dobijena saglasnost od Ministarstva finansija Republike Srpske.

 – Vidjeli smo danas u Skupštini opštine da određena grupa odbornika, samo zbog svojih ličnih interesa, pozicija i funkcija za koje se bore, nije došla na sjednicu. Njima nije bitno što nije usvpjen budžet opštine i što će zbog toga ispaštati građani, socijalne kategorije i svi korisnici budžeta – naglasio je Rankić.

On je najavio da će uputiti poziv svim političkim partijama da se njihovi predstavnici ponašaju odgovorno prema građanima i da učestvuju u nastavku sjednice Skupštine, koja bi trebalo da se održi iduće sedmice.

 – Ukoliko nastave da se neodgovorno ponašaju, pozvaću građane Bratunca, od kojih sam dobio neizmjernu podršku, da idemo ponovo na izbore. Ovo nećemo tolerisati, a ova Skupština će se raspustiti, ako i dalje bude ovako radila – zaključio je Srđan Rankić.

(Izvor: opstinabratunac.org)