Bijeljina: Nepovoljna epidemiološka situacija – od danas mješovite patrole

REGION

Bijeljina: Nepovoljna epidemiološka situacija – od danas mješovite patrole

 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović rekao je da je trenutna epidemiološka situacija na području grada nepovoljna, sa tendencijom daljeg pogoršanja, te najavio da će od ovog vikenda biti formirane mješovite patrole koje će pratiti rad ugostiteljskih objekata i poštovanje mjera.

– Dogovorio sam jutros u telefonskom razgovoru sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem formiranje mješovitih patrola sastavljenih od pripadnika Komunalne policije, gradskih inspekcijskih organa i Policijske uprave, jer tako možemo lakše i efikasnije ispratiti rad ugostiteljskih objekata i slično – rekao je Petrović novinarima nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je naveo da su u razgovoru sa premijerom Viškovićem usaglašeni stavovi da protivepidemijsko djelovanje treba bazirati na strogoći, odnosno na većem poštovanju epidemioloških mjera, te da se epidemiološka situacija budno prati.

– Po potrebi biće donesene i restriktivnije mjere. Danas smo na sjednici Štaba imali i tajno glasanje i odbacili prijedlog uvođenja restriktivnijih mjera, koje bi podrazumijevale skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata i niz drugih prijedloga – rekao je Petrović, napominjući da će situacija biti budno praćena, a sastanci Kriznog štaba češći.

euro

On kaže da je upoznao predsjednika Vlade Srpske o radu svih inspekcijskih organa i komunalne policije u gradu, te o neophodnosti još snažnije saradnje sa Policijskom upravom.

– Donijeli smo danas zaključak o angažovanju pomoćne radne snage u tim organima kako bi oni rasterećenije radili – rekao je Petrović.

On je dodao da obradovan informacijom koju je dobio od premijera Viškovića da će sve komandante gradskih i opštiskih štabova pozvati na zajednički sastanak na kojem će, kako vjeruje, biti napravljeni određeni iskoraci.

(Izvor: rtrs.tv)