OIK Srebrenica: Poziv osobama u izolaciji i kovid pozitivnima da ostvare svoje glasačko pravo

SREBRENICA

OIK Srebrenica: Poziv osobama u izolaciji i kovid pozitivnima da ostvare svoje glasačko pravo

 

Iz Opštinske izborne komisije Srebrenica (OIК) povodom ponovljenih izbora u Srebrenici pozivaju osobe koje u vremenu ponovljenih izbora budu pozitivni na kovid virus ili budu u izolaciji da mogu ostvariti svoje zakonsko pravo i glasati.

Pomenute osobe dužne su OIК-u da dostave dokaz o tome da se nalaze u izolaciji zbog virusa korona.

 – Opštinska izborna komisija Srebrenica obavještava sva lica koja u skladu sa zakonom ostvaruju pravo glasa u izbornoj jedinici 105B Srebrenica, a koji su pozitivni na virus COVID-19 ili se nalaze u izolaciji, u skladu sa izbornim pravilima da bi ostvarili pravo glasa imaju obavezu da obavjeste Izbornu komisiju Srebrenica najkasnije 72h prije održavanja izbora i dostave dokaz (rješenje nadležnog organa) kojim dokazuju da su pozitivni na virus COVID-19 ili da se nalaze u izolaciji – navodi se u saopštenju.

Sva lica koja se prijave OIК-u i dostave potrebnu dokumentaciju glasaće putem posebnog mobilnog tima. Prema odlukama Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine ponovljeni izbori u Srebrenici održaće se 21. februara.

Ponovljeni izbori u Srebrenicu, biće održani na 26 biračkih mjesta, dok se neće ponoviti na tri i to u Urisićima, Кalimanićima te za glasanje u odsustvu na nepotvrđenim glasačkim listićima.

Vaš Shooter!

(Izvor: esebrenica.ba)