Održana sjednica Skupštine opštine Vlasenica

VLASENICA

Održana sjednica Skupštine opštine Vlasenica

 

Skupština opštine Vlasenica na prvoj ovogodišnjoj redovnoj sjednici usvojila je prijedlog programa rada za ovu godinu i izvještaj o radu za prošlu godinu, a većinom glasova prihvaćeni su i izvještaji o radu vlaseničke Policijske stanice, inspekcijskih organa Opštinske uprave i Кomunalne policije.

Izvještaj o radu Policijske stanice Vlasenica predstavio je komandir Zoran Radivojević, koji je bezbjednosno stanje na području opštine ocijenio kao dobro i naveo da je prošla godina u tom smislu bila jedna od najboljih u posljednjih 25 godina.

 – Policijska stanica Vlasenica u prošloj godini je zabilježila drastično smanjenje broja krivičnih djela. Počinjeno je 35 krivičnih djela, što je za 38 odsto manje u odnosu na 2019. Od tog broja 12 krivičnih djela je počinjeno od nepoznatog počinioca, 10 je rasvijetljeno, a dvije krađe nisu rasvijetljene – rekao je Radivojević.

On je naveo da u strukturi krivičnih djela, u oblasti kriminaliteta, prednjače krivična djela protiv imovine, ali da je i tu smanjenje za 65 odsto, a manji je i broj saobraćajnih nezgoda nego 2019.

Tehnički pregled – vaš „Euro petrol oil“!

Prema njegovim riječima, policija u Vlasenici je u prošloj godini evidentirala povećanje broja prekršaja u oblasti narušavanja javnog reda i mira, a odnosi se na zabranu ograničenja kretanja u prostoru, odnosno na situaciju uzrokovanu epidemijom virusa korona.

Odbornici su, između ostalog, usvojili i odluke o kupovini imovine stečajnog dužnika Кomunalnog preduzeća „Čistoća“ u stečaju Vlasenica, kao i o utvrđivanju prosječne, konačne građevinske cijene jednog metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području opštine Vlasenica u 2020. godini.

Na sjednici su imenovana i stalna radna tijela Skupštine opštine Vlasenica.

(Izvor: opstinavlasenica.org)