БРАТУНАЦЗВОРНИК

Danas u Srpskoj 84 novozaraženih – u Srebrenici 4, Zvorniku 2, Bratuncu jedan novi slučaj

Danas u Srpskoj 84 novozaraženih – u Srebrenici 4, Zvorniku 2, Bratuncu jedan novi slučaj

IMAG1421

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 619 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 84 osobe.

Radi se o 43 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 12 mlađe, 38 srednje i 34 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 28 osoba je iz Banjaluke, po šest iz Bijeljine i Pala, pet iz Кozarske Dubice, po četiri iz Istočnog Starog Grada i Srebrenice, tri iz Laktaša, po dvije iz Dervente, Doboja, Zvornika, Lopara, Mrkonjić Grada, Novog Grada, Prijedora, Prnjavora, Rogatice, Teslića i Čelinca i po jedna iz Bratunca, Vukosavlja, Gradiške, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Trebinja.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o tri muškarca i dvije žene, srednje i starije životne dobi iz Šamca, Doboja, Šipova, Кozarske Dubice i Laktaša.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 40.797 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 2.101 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 27.869 osoba, a testirano je ukupno 187.069 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 555, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 190, a u opštim bolnicama 365. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.097 osoba, a nadzor je završen kod 131.183 osoba.

(infobirac.net)