Organizacijom kampa Džudo klub „Srpski soko“ iz Zvornika obilježio 25 godina uspješnog rada – osvojeno 7 evropskih i preko 20 balkanskih medalja

BORILAČKI SPORTOVI ZVORNIK

Organizacijom kampa Džudo klub „Srpski soko“ iz Zvornika obilježio 25 godina uspješnog rada – osvojeno 7 evropskih i preko 20 balkanskih medalja

 

Organizacijom džudo kampa, Džudo klub „Srpski soko“ iz Zvornika obilježio je 25 godina uspješnog postojanja i rada. Prema riječima trenera Dragana Božovića, osnovni motiv kampa je da se djeca druže i treniraju, ali i da se obilježi važan datum, a to je 25 godina od osnivanja kluba i početka džudo sporta u Zvorniku.

 – Početak rada našeg kluba je i početak ovog sporta u Zvorniku. U svojoj bogatoj istoriji osvojili smo sedam evropskih i preko 20 balkanskih medalja, a da ne pominjemo titule prvaka u Republici Srpskoj i BiH. Kroz klub je prošao zaista veliki broj džudista, a preko 40-oro njih je došlo do crnog pojasa. Zahvaljujući svemu navedenom smatram da smo dostojno predstavljali svoj grad, Republiku Srpsku i BiH – rekao je Božović i dodao da kamp vodi jedan od najboljih bivših jugoslovenskih džudista Miroslav Jočić.

Božović je istakao da zbog epidemioloških mjera na kampu učestvuje po 10 članova iz svakog kluba te naveo da im je cilj da ove godine osvoje neku od balkanskih ili evrospkih medalja, a najveća očekivanja su od mladih članova.

Vaš Shooter!

 – Usvojili smo kalendar rada i takmičenja, ali vidjećemo kakve će biti mjere te će od toga zavisti šta će od usvojenog biti i urađeno – zaključio je Božović.

Mirosla Jočić, trener i vlasnik Džudo akademije „Jočić“ iz Pančeva ističe da je organizacija ovakvih kampova od velikog značaja jer se od marta prošle godine puno toga promijenilo u džudo sportu.

 – Drago mi je da smo u bratskom klubu i bratskom gradu gdje imamo priliku da radimo sa djecom slobodnije treninge na kojima je cilj razmjena iskustava te bi često trebali da se upražnjavaju – rekao je Jočić i dodao da je džudo sport u posljednje vrijeme napredovao u cijelom regionu, ali i svijetu.

(infobirac.net)