АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

НСРС одустаје од мирног раздруживања: Одлука донесена прије 3 дана на ненајављеном неформалном састанку ужег руководства странке иза затворених врата

narodna skupstina foto Sinisa Pasalic ringier 1 872x610 1

 

Народна скупштина Републике Српске је одустала од одржавања Посебне сједнице о мирном раздруживању Републике Српске од Федерације Босне и Херцеговине. Одустајање није коначно рекао је извор из СНСД који је желио остати анониман, преноси Српскаинфо.

Одлука је донесена прије три вечери на неформалном састанку ужег руководства странке који је ненајвљено иза затворнених врата одржан у згради НСРС.

Шефови клубова Народне скупштине Републике Српске раније су добили документ о мирном раздруживању Републике Српске од ФБиХ, који је лидер СНСД и предсједник Републике Српске, Милорад Додик, дуго најављивао, иако са другачијим називом, пише Н1.

Документ је службено назван “Информација о потреби покретања процедуре регулисања односа Републике Српске и ФБиХ у складу са Дејтонским споразумом и међународним актима”.

Према незваничним инфорамцијама ова сједница је заправо пролонгирана, а владајући не одустају у потпуности од документа.

viber slika 2024 06 21 18 53 44 056 1 1

(Извор: Српскаинфо, Н1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *