АКТУЕЛНОВЛАСЕНИЦАКОШАРКАСПОРТСПОРТ

Власеничке основке наставиле традицију – фуриозно до титуле најбољих кошаркашица Српске

IMG 20240514 WA0003

 

Шампионски пехар Малих олимпијских игара Републике Српске, пету годину заредом, у Власеницу су понијеле кошаркашице Основне школе „Вук Караџић“. Осим златних одличја, младе Власеничанке су освојиле све што се могло – пехар за најкориснију играчицу је, трећи пут у низу,подигла Милица Мазић, капитен „Вукове“ екипе, док је Андреа Сокић пехар добила као најбољи стријелац турнира који је окупио шест најбољих екипа из Републике Српске.

„По традицији, наше кошаркашице су на терену блистале, узеле побједнички пехар и још једном показале да се најбоља женска кошарка игра у Власеници. Иначе, први пут су Мале олимпијске игре одржане по концепту оног што им стоји у имену – олимпијске игре. У седам дана, у Бањој Луци су одржана Републичка такмичења из свих спортова које организује Министарство за омладину, културу и спорт“, с поносом прича Далибор Видовић, тренер власеничких основки.

IMG d42fcec33981ba7a25952c0e8b3bca27 V

До титуле најбољих Власеничанке су стигле у финалу прегазивши екипу бањалучке ОШ „Бранко Радичевић“, резултатом 32:8.

„На Републичком такмичењу учествује шест најбољих екипа, представника шест регија Српске, распоређених у двије групе. Побједа наших дјевојака ниједног тренутка, ни у једном сусрету, није дошла у питање, тако да су потпуно заслужено још једном на трону. На путу до финала дјевојке су савладале екипе из Челинца и Источног Новог Сарајева, а и у самом финалу су биле доминантне, што показује и резултат“, каже Видовић, који је и в.д. директора власеничке основне школе.

„Велико је задовољство радити са овим фантастичним дјевојкама које су, поред тога што су изузетно успјешне спортисткиње, све одличне, примјерне ученице, које се истичу и својом изузетном културом и васпитањем“, закључио је тренер власеничких златних дјевојака.

Екипу која је у Власеницу још једном донијела за златна одличја чине: Милица Мазић, Андреа Сокић, Дуња Шарац, Марија Мазић, Станојка Вуковић, Нела Станишић, Арина Еркић, Весна Дракулић, Милица Николић, Стефанела Куртума, Сара Вуковић и Теодора Даниловић.

441197125 958325526299704 1418453689771807585 n

(За Инфо Бирач: Татјана Голијанин)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *