АКТУЕЛНОЗВОРНИК

ПУ Зворник: У априлу повећан број кривичних дјела, из саобраћаја искључено 85 возача због алкохола, три због присуства наркотика

viber slika 2024 05 15 12 15 45 737

 

На подручју Полицијске управе Зворник у априлу ове године из саобраћаја је искључено 99 возача од којих је  85 исључено због вожње под дејстом  алкохола, док су три возача искључена због вожње од утицајем наркотичних средстава,  рекао је данас  замјеник начелника ове управе Владан Василић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су у априлу евидентиране 43 саобрћајне незгоде, што је мање за 15 одсто у односу на посматрани период и додао да је евидентрано 57 кривичних дјела, што је више за три кривична дјела, или пет одсто, у односу на исти период прошле године,

Василић је рекао да је, од 57 евидентрних кривичних дјела, 20 било по непознатом извршиоцу, од којих је 12 расвијетљено.

Он је додао да је укупан коефицијент расвијетљености кривичних дјела у априлу износио 84,5 одсто.  

20240331 120930 1

Износећи податке из области јавног реда и мира, Василић је рекао да је у априлу евидентирано 48 прекршаја, што је мање за 11 одсто у односу на исти период прошле године.  

Инспектор Сектора полиције Бранко Шарчевић рекао је да су у априлу на јавним путевима на којима контролу и регулисање саобраћаја врше припадници Полицијске управи Зворник  евидентиране 34 саобраћјне незгоде,  што је мање за шест саобраћајних незгода, или 15 одсто, у односу на исти период прошле године.

Према његовим ријечима, од укупно 34 саобраћајне незгоде, једна је била са тешко и девет са лакше повријеђеним лицима, док у извјештајном периоду није било саобраћајних незгода са погинулим лицима.  

Он је додао да су у априлу забриљежене и 24 саобраћјне незгоде са материјалном штетом.  

„Анализирајући узроке саобраћајних незгода, најдоминатнији узрок била је страна кретања  и непрлагођена брзина возила условима и стању пута“, рекао је Шарчевић.  

Шарчевић је истакао да је полиција у априлу контролисала 1.267 учесника у саобрћају и  издала  1.362 пркршајна налога, што је више за 24, 6 одсто у осноу на април прошле године.  

Начелник Сектора криминалистичке полиције Српко Милошевић рекао је да је у посматраном периоду на подручју које покрива Полицијска управа Зворник евидентирано  57 кривичних дјела, што је за 5,6 одсто више у односу на исти период прошле године.

viber slika 2024 04 20 09 53 41 977

„Због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима поднесена су 48 извјештаја против 48  лица, од којих је осам повратрника у вршењу кривичних дјела, док су три лица малољетни извршиоци кривичних дјела“, рекао је Милошевић.

Он је додао да је 57 кривичних дјела, 45 било из области општег криминалитета,  три из области злоупотребе опојних дрога, осам из области привредног криминалитета и једно кривиčно дјело из области брзједности јавног саобраћаја.

1 724x1024 1

(Инфо Бирач)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *