АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Дан побједе над фашизмом обиљежен у Пилици код Зворника

440858710 954345010031089 578328338552659742 n

 

Полагањем вијенаца на спомен-костурницу палим борцима НОР-а и споменику борцима Одбрамбено-отаџбинског рата те парастосом у Пилици, код Зворника, обиљежен је Дан побједе над фашизмом.

Миливоје Тодоровић, предсједник Градске борачке организације из Зворника истакао је овим поводом да српски народ може да буде поносан на борбе у којима је учествовао у 20. вијеку.

 – Највећа тековина тих борби је Република Српска. Можда је то већа тековина од Југославије која је формирана 1918. године, иако је она окупила све Србе у једну државу, али и била највећа гробница српског народа у Другом свјетском рату. Стога ми треба да чувамо своју тековину, а Република Српска након 1995. сада трпи највеће притиске и налази се у највећој опасности због чега нам је слога напотребнија – рекао је Тодоровић.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић истакао је да су дошли да одају почаст свим борцима који су дали своје животе за нашу слободу, како у два свјетска рата, тако и у посљедњем Одбрамбено-отаџбинском рату. 

 – Наша је обавеза да се најмање једном годишње сјетимо тих бораца, одамо им помен, а стечену слободу и мир у наредном периоду чувамо – навео је Ивановић.

Поред представника борачких организација проистеклих из посљедњег Обрамбено-отаџбинског рата, вијенце су на спомен-костурницу положили и представници МЗ Адашевци из Шида.

(Инфо Бирач)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *