АКТУЕЛНОБОРИЛАЧКИ СПОРТОВИЗВОРНИКСПОРТСПОРТ

Након успјеха на ЕП у Београду и освајања златне и бронзане медаље – чланице БК „Обилић ТРБ“ најавиле нове побједе

439150579 947671087365148 2414351897176600180 n

 

Пехари са Европског првенства у боксу, одржаног у Београду, и освјачи медаља, Сара Ћирковић и Анђела Бранковић, стигли су у Зворник. На прес конференцији организованој након историсјког успјеха боксерки, чланица БК „Обилић ТРБ“ из Зворника, сумирани су резултати те најављени планови за Олимпијске игре у Паризу.

Тренер Мирко Ждрало оцијено је резултате постигнуте на ЕП у Београду историјским.

 – Сарина златна медаља ја историјска за српски бокс, али и за наш град. Томе успјеху се прикључила и Анђела Бранковић, освојивши бронзану медаљу, чиме се уписала у историју српског бокса, али и града Зворника и клуба „Обилић ТРБ“, у коме је за седам година освојено десет европских медаља. Радили смо и упоредне анализе и дошли до закључка да ниједан клуб у региону нема ове резултате, укључујући и оне највеће – рекао је Ждрало.

Он је додао да је у плану унапређење услова за рад боскера у Зворнику.

 – У наредним данима ћемо на пријемима разговарати са предсједницима Србије и Српске, Александром Вучићем и Милорадом Додиком, а имамо и подршку градоначелника Зворника Бојана Ивановића, о изградњи дворане за борилачке спортове у нашем граду. Мишљења смо да Зворник треба да буде база боксерског спорта, да то буде једна тачка српског бокса која ће кроз кампове окупљати и стране репрезентације, као што ми сада идемо на кампове у друге земље – истакао је Ждрало.

Он је додао да је са градоначелником Ивановићем договорио локацију за градњу будућег националног боксерског центра Републике Српске, те додао да ће то бити дворана за све борилачке спортисте јер то сви клубови из Зворника својим резултатима заслужују.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић је овом приликом честитао успјехе зворничким боксеркама и њиховим тренерима.

 – Ово је ко зна који пут да организујемо пријем наших успјешних боксерки и боксера и мислим да у наредној деценији треба да очекујемо само добре резултате од чланова овог клуба. Ми смо поносни на њихове успјехе – рекао је Ивановић и потврдио намјере за изградњу боксерске сале.

438168774 872591248223408 2369134005784334268 n 1
Vaš Shooter -Zvornik!

 – Ушли смо у израду идејног рјешења те сале, очекујемо подршку виших ниова власти и предсједника Српске и Србије, као и Боксерског савеза Србије. Тиме би наши боксери имали још боље услове за рад што ће сигурно дати и још боље резултате – истакао је Ивановић.

Освајач златне медаље на Европском првенству у Београду Сара Ћирковић се захвалила на подршци свим суграђанима и ГУ Зворник.

 – Имала сам три меча, и у свим сам побиједила једногласном одлуком судија. Сви мечеви су били јако квалитетни, а ја сам задовољна својим наступом. Ово ми је била одлична припрема за ОИ, сада слиједи мала пауза па припреме за Париз – навела је Ћирковићева и додала да јој је циљ освајање медаље у Паризу.

Анђела Бранковић је истакала да је задовољна освајањем прве медаље на ЕП, те се захвалила тренерима Мирку Ждралу и Педру Гранаду.

 – Сав труд и рад су се исплатили, а захвална сам и Сари која је мој најбољи спаринг партнер. У првом мечу сам побиједила јако квалитетну и искусну такмичарку из Турске, а у полуфиналу сам поражена од одличне боксерке из Русије – рекла је Бранковићева.

Њу крајем маја очекује квалификациони турнир на Тајланду за пласман на ОИ у Париз.

 – Сада слиједе припреме за тај турнир и надам се да ћу успјети у намјери да изборим мјесто у Паризу преко свјетског квалификационог турнира – навела је Бранковићева.

439218134 947671117365145 8316992205209138784 n

Поред такмичарки са ЕП из Београда на прес конференцији су представљени и успјеси Анастасије Бошковић и Срђана Томића, чланова БК „Обилић ТРБ“ из Зворника.

Анастасија Бошковић је прије мјесец дана освојила брозану медаљу на Омладинском првенству Европе у Поречу.

 – Имала сам јако добар наступ, у првом мечу сам побиједила представницу Хрватске док сам у полуфиналу поражена од такмичарке из Италије – рекла је Бошковићева.

 Седамнестогодишњи Срђан Томић је на Европском првенству у катеогрији преко 80 килограма освојио бронзану медаљу, а на првенству Балкана је такође био бронзани, док је на првенствима Републике Српске и Србије освајао прва мјеста.

Детаљнији разговор са Мирком Ждралом погледајте у видеу испод текста.

 

2 thoughts on “Након успјеха на ЕП у Београду и освајања златне и бронзане медаље – чланице БК „Обилић ТРБ“ најавиле нове побједе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *