АКТУЕЛНОЗВОРНИКСПОРТФУДБАЛ

Фудбалери Дрине поражени на гостовању Славији

437910333 935539678572619 2498588735994372675 n

 

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у 27. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали Дрину 2:1 на свом стадиону

Прво полувријеме не доноси много тога садржајног. Борбена утакмица у којој су екипе тешко улазиле у шансе, па и није било неких зрелијих прилика на обје стране. На једној Јездић проба са дистанце, на другој Бјелош и Арбиња не стижу да упуте шут у оквир гола.

Само што је кренуло друго полувријеме Дрина долази до вођства. По одузетој лопти, Данијел Ћулум се укључио у напад, идеално центрирао са лијеве стране, а Михајло Јелић главом погађа за 1:0. Ушла је Славија слабо у друго полувријеме, превише су били статични, па их је нападач Дрине казнио за летаргију.

viber slika 2024 04 24 15 46 51 284

Ипак, тај гол као да их буди, и брзо стиже изједначење. Владан Јездић је неопрезан, обара Владана Мандића у казненом простору, а Марио Јелић без дилеме, показује на пенал. Лопту је узео Миљан Говедарица и погодио за изједначење.

Умало да Славија одмах стигне и до преокрета. Амар Беширевић се нашао на одбијеној лопти, снажно шутирао, а лопта иде тик изнад пречке.

Узвраћа Дрина са двије добре прилике након брзих контри. Прво Александар Илић улази са лијеве стране и намјешта се на десну ногу, Амар Сирћо брани, а онда голман Славије излази и као побједник из дуела са Сретеном Цмиљановићем. Покушај на другој страни биљежи Никола Бјелош, лопта иде поред гола.

И онда у 86. минути Славија долази до мукотрпно стеченог вођства. Прекршај на неких 18 метара од гола искоса, Никола Бјелош убацује, а Данијел Ћулум погађа сопствену мрежу у намјери да интервенише и доноси велику радост Соколовима.

До краја утакмице Славија се грчевито брани, Миле Лазаревић покушава увођењем још једног шпица да стигне до гола, али нису успјели, те Соколови славе јако битну побједу у борби за опстанак.

      СЛАВИЈА – ДРИНА

2:1 (0:0)

СРЦ „Славија“. Гледалаца: 200. Судија: Марио Јелић (Бања Лука). Стријелци: 0:1 Јелић 50, 1:1 Говедарица 55п, 2:1 Ћулум 86. Жути картони: Ерић, Беширевић (Славија), Митровић, Гаврић (Дрина).

СЛАВИЈА: Сирћо, Медић, Гојковић, Беширевић, Бјелош, Арбиња (од 89. Алешевић), Вучинић (од 52. Дабић), Мандић, Карић, Ерић ((од 82. Крижевац), Говедарица.

ДРИНА: Марковић, Јокић, Тадић (од 67. Богдановић), Гаврић, Илић, Срећковић, Митровић, Јездић, Јелић (од 67. Цмиљановић), Јовићевић (од 88. Максимовић), Ћулум.

ИнфоБирач

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *