АКТУЕЛНОРЕГИОН И СВИЈЕТЦРНА ХРОНИКА

Нијемци ухапсили браћу из БиХ због шверца оружја

HAPSENJE281220211

 

Припадници њемачке полиције су у опсежној акцији ухапсили два држављанина Босне и Херцеговине (47, 48), иначе браћу, због сумње да су илегално увозили наоружање из земаља бивше Југославије и препродавали га у Њемачкој, саопштено је данас из канцеларије јавног тужиоца у Берлину, пишу Независне.

Највише су кријумчарили пиштоље, али и војно наоружање, попут пушака. Како преносе њемачки медији, полазна тачке истраге њемачке полиције била су сазнања безбједносне агенције из БиХ.

Током акције, полиција је претресла три стана у Берлину, као и једно мјесто за складиштење. Један стан је претресен и у Доњој Саксонији. У самој акцији је учествовао велики број полицајаца, укључујући и тимове за специјалне операције који дјелују при савезним полицијским снагама.

Полиција је конфисковала наоружање, муницију, али и 78.000 евра у готовини, златни накит, луксузне сатове, као и један аутомобил. Њих двојица су под истрагом од јуна, 2023. године, а сумњиче се за кршење закона о наоружању, уцјењиваје те прање новца.

Иначе, за 47-годишњаком је већ постојао налог за хапшење и то од окружног суда у Тиергартену. Наиме, он је крајем јануара пријетио човјеку покушавајући да од њега изнуди новац.

viber slika 2024 04 05 13 12 31 063 1 1 1

(Извор: Независне)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *