АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈА

Стевандић избацио Листу за правду и ред из делегације за Парламентарни форум Српска-Србија

res 1713450774 stevandic izbacio listu za pravdu i red iz delegacije

 

Народна скупштине Републике Српске донијела је Одлуку о саставу делегације Народне скупштине Републике Српске у Парламентраном форуму Република Српска – Србија, пише БН ТВ.

У Састав делегације Народне скупштине Републике Српске у Парламентарном форуму стављени су Игор Жунић из СНСД-а, Милан Трнинић из Уједињене Српске, Дарко Бањац из Народне партије Српске, Ања Љубојевић и Срђан Мазалица из СНСД-а, Маја Драгојевић – Стојић из СДС-а, Мирна Савић – Бањац из ПДП-а, Сузана Гашић из Демос-а, Александар Трнинић из Уједињене Српске, Огњен Куљић из Социјалистичке партије и Мирсад Дуратовић из Покрета за државу. 

04182024043026

Међутим на списку нема никога из Листе за правду и ред Небојше Вукановића, што је наишло на оштру реакцију опозиције. 

Ђорђе Вучинић, посланик Листе за правду и ред каже да је ово неприхватљиво. 

„Не тркам се да идем у било какав форум или делегацију. Волио бих да се јавно очитујете и да нам кажете. Ево има неко и из Херцеговине, али и ту смо у дебелој мањини“, рекао је Вучинић. 

„Зашто на примјер Загорка Граховац није могла бити у делегацији? Ево ако иде колегиница Ања Љубојевић иде ли иједна од оне 23 боце које је узела као трошкове репрезентације. Још једном тражим одговор коме сметамо и коме смо непожељни и зашто морају двојица из Уједињене Српске“, каже Вучинић.

Вукота Говедарица, посланик СДС-а каже да је непримјерен начин како власт жели да формира ову делегацију.

„Без обзира што се са Вукановићем или неким из опозиције не слажем у неким ставовима, сматрао сам да је ово непримјерено. Ако је заиста планирано да у овој делегацији нема господина Вукановића, онда ја не желим да будем у тој делегацији, не знајући да сте прије пар мјесецим некога из делегације испред СДС-а именовали госпођу Драгојевић- Стојић“, рекао је Говедарица и упитао зашто Стевандић није контактирао клубове  странака и упитао кога они предлажу у делегацију испред своје странке. 

436356309 864823779000155 1791713640552088449 n
Vaš Shooter -Zvornik!

(Извор: БН)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *