АКТУЕЛНОЗВОРНИК

ГУ Зворник: Чисто језеро и ријека Дрина наш заједнички циљ

cover 9

 

Бојан Ивановић, градоначелник Зворника разговарао је са Бојаном Савићем из бијељинског Ротари клуба о пројекту чишћења ријеке Дрине и Зворничког језера, који је започет у прошлој години.

Специјализовани брод чистио је језеро у три наврата, а током разговора је истакнуто да ће се активности наставити и у наредне двије године. Пројекат вриједан 220.000 долара реализују ротари клубови из Бијељине, Лознице и Висбадена, а Град Зворник финансирао је одвоз и одлагање прикупљеног отпада.

“Зворничко језеро је бисер града Зворника и једна велика шанса за развој туризма код нас, тако да овакве активности су више него добродошле. Наша локална самоуправа подржава све пројекте, које имају за циљ унапређење животне средине и побољшање услова за живот свих наших грађана,“ рекао је градоначелник Ивановић.

Током чишћења језера прикупљено је више од 30.000 килограма отпада, од чега је највише било дрвета, вртног отпада, стакла и пластике. У наредне три године брод ће чистити отпад на ријеци Дрини у Републици Српској и Србији.

Пројекат се реализује са циљем смањења загађења Дрине и њених притока и језера првенствено пластичним отпадом, али и промоције понашања које штити животну средину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *