АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИСРПСКА И СРБИЈА

„Није нормално да је пиво или еспресо на стази у Италији 3,2 евра, док је код нас дупло више“ Љевнаић позвао на хитно смањење цијена на Јахорини

jahorina

 

Директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић истакао је озбиљност ситуације која је захватила планински туризам након двије топле зиме.Истовремено, позвао је на хитно смањење цијена како би се реаговало на тренутне изазове, пише Српскаинфо.

 – Ове двије топле зиме су оставиле дубок траг на нашој регији и планинском туризму уопште. Сада је тренутак да хитно реагујемо и прилагодимо се новонасталој ситуацији. Истински је важно да сви заједно смањимо цијене, како за ски пас, смјештај, тако и за ванпансионске услуге. Само на тај начин можемо привући више туриста. Водим ски центре већ 17 година и добро знам како скијаши размишљају. Имамо фантастичан производ, али су цијене отишле у небеса. Није нормално да је пиво или еспрессо на стази у Италији 3,2 евра, док је код нас дупло више – истакао је Љевнаић.

Он је нагласио да не смијемо заменарити ни утицај стагнације у области некретнина на индустрију туризма.

 – Велики број апартмана на Јахорини остаје непродат, а чак и хотели на планинама су подложни продаји. Инвеститори се суочавају са губитком вриједности својих објеката. Зато је нужно да дјелујемо брзо и ефикасно како бисмо вратили баланс и понудили приступачне цијене, чиме ћемо осигурати да наша регија и даље буде пожељна дестинација за љубитеље планинског туризма – истакао је директор Олимпијског центра „Јахорина“.

1 1 1024x1024 1
Све за ваш дом – „Кутак“ Зворник
Шанса у љетном туризму


Он је такође нагласио да се шанса за опоравак сада пружа у љетњем туризму, имајући у виду да климатске промјене иду на руку овом сегменту.

 – Морамо искористити ову прилику и развити летње садржаје који ће привући госте током цијеле године – додао је Љевнаић.

Јахорина се већ увелико припрема за љетну сезону, и нада се да ће овај отворени апел за смањење цијена допријети до хотелијера и власника некретнина на Јахорини.Са затварањем скијашке сезоне на многим ски центрима у региону, које су обиљежиле изазови и различити степени активности, Олимпијски центар „Јахорина“ стоји као примјер изузетне посвећености и ефикасности.

Како је саопштено из ОЦ, током 127 узастопних дана, Јахорина је пружала незаборавна искуства за својих 250.000 посјетилаца, остваривши чак 1.800.000 пролаза.

 – Кључ успјеха Јахорине лежи у њеном непрекидном раду и ефикасном систему за вјештачко осњежавање. Током цијеле сезоне, систем је радио без престанка, трошећи око 165.000 кубика воде и производећи импресивних 400.000 кубика снијега. Ове бројке јасно показују колико је инфраструктура Олимпијског центра кључна за одржавање квалитетних услова за скијање. Да бисмо пружили потпуно искуство скијашима и оправдали њихово повјерење, у току сезоне имали смо преко 80 дана са попустима на ски карте – саопштено је из ОЦ „Јахорина“.

viber slika 2024 03 31 12 13 05 927 Copy 2

(Извор: Српскаинфо)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *