АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈАЦРНА ХРОНИКА

МУП о убиству Данке Илић: Двојица мушкараца признала злочин

20240404112839 517487

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, након десетодневне опсежне акције, детаљних провјера свих трагова и информација ухапсили су С.Ј. (50) и Д.Д. (50), обојица из Бора, због сумње да су убили двогодишњу девојчицу Данку Илић, саопштио је данас МУП Србије, пише Глас Српске.

– Двојица осумњичених у потпуности су признали извршење овог злочина, а у току је претрага терена у потрази за тијелом. Полиција наставља интензиван рад на овом случају, о чему ће благовремено обавијестити јавност – наводи се у саопштењу МУП-а.

– С.Ј. је осумњичени да је службеним возилом ”фиат панда” у улици Радомира Путника ударио у пјешака, двогодишњу Данку, и усмртио је. Заједно са колегом Д.Д. тијело дјевојчице убацили су у гепек возила, након чега су се одвезли до дивље депоније на ”Старобањском путу” код Бора гдје су тијело избацили са десне стране пута – каже извор близак истрази за АТВ.

С.Ј. се на терет ставља да је тиме починио тешко кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја, а Д.Д. помоћ учиниоцу послије извршеног кривичног дјела. Обојици је након хапшења одређено задржавање до 48 сати.

Истрага криминалистичке полиције ПУ Бор указује да се све одиграло 26. марта око 13:52 часова, односно свега седам минута након што је, према пријави мајке, дјевојчица нестала.

– С.Ј. се на терет ставља да није прилагодио брзину кретања возила стању и условима на коловозу усљед чега је предњим десним дијелом возила ударио у дјевојчицу и усмртио је – наводи извор из истраге.

Двогодишња Данка Илић нестала је прије десет дана. Од тада се за њом интензивно трагало. У потрази је поред полиције учествовала Жандармерија, хеликоптерска јединица, припадници Горске службе спасавања.

(Извор: Глас Српске)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *