АКТУЕЛНОСРЕБРЕНИЦА

Вишковић: Подршка компанији из Београда за улагање у Сребреници

247415

 

Премијер Републике Српске Радован Вишковић истакао је данас да је Влада спремна да пружи сву расположиву подршку компанији Малбекс из Београда која је заинтересована за покретање производње помфрита у фабрици Сребреничанка.

Вишковић је јуче у Бањалуци разговарао са власником и директором компаније Малбекс из Београда Миланом Бјелићем и начелником општине Сребреница Младеном Грујичићем о могућностима инвестирања ове компаније на подручју Сребренице.

Премијер Републике Српске упознао је Бјелића о подстицајима које Влада даје инвеститорима у Српској, истакавши да Република има најстимулативније пореске стопе у окружењу, као и најповољнију цијену електричне енергије.

Бјелић је навео да је овом инвестицијом планирано отварање нових радних мјеста, откуп домаћег кромпира, те даље проширење капацитета фабрике Сребреничанка.

Он је упознао Вишковића о досадашњим успјешно реализованим пројектима ове фирме у Србији, Сјеверној Македонији, Црној Гори, Турској и другим земљама, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

viber slika 2024 04 02 15 20 56 103

(Извор: РТРС)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *