АКТУЕЛНОБРАТУНАЦ

Братунац: Мјештани испред камиона – стоп за копање шљунка из Дрине

res 1712132532 mjestani ispred kamiona stop za kopanje sljunka iz drine

 

Представници фирме Буком пром из Власенице не одустају од вађења шљунка из Дрине. Мјештани кажу да ово неће дозволити. Стали су са друге стране спремни да бране Дрину, пише БН.

Стигли су са камионима и у пратњи надлежних инспектора да започну вађење шљунка из ријеке Дрине код мјеста Полом код Братунца. Мјештани кажу да ово неће дозволити. Стали су са друге стране спремни по сваку цијену бранити Дрину.

Подсјећамо да је Фирма Буком пром из Власенице прошле године склопила уговор са Водама РС којим је одобрено чишћење корита и експлоатација шљунка, али тада није био ријешено питање приступног пута локацији.

На терен су изашли представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске. У присуству инспектора, представника фирме из Власенице, и Вода РС тада је сачињено рјешење којим се до даљег обустављају радови на овом локалитету док се не обезбиједи приступни пут и достави доказ о власништву над парцелама преко којих би машине ишле и гдје би се извађени материјал одлагао.

viber slika 2024 03 31 12 13 05 927 Copy 2

Из Буком прома су казали да су од надлежних институција добили све потребне дозволе да започну посао. Ријешили су,кажу, питање приступног пута и сада чекају надлежне инспекторе да их уведу у посао.

Мјештани кажу да од тога неће бити ништа. Умјесто да Република улаже у природна богатства она кажу дозвољава њихово уништавање.

(Извор: БН)

Фото: БН

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *