АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Министри у Влади Српске анонимуси за грађане

res 1711482169 ministri u vladi srpske anonimusi za gradane

 

Актуелни сазив Владе Републике Српске, састављен с конца и конопца, за годину и по дана мандата није успио да се позиционира у јавности и створи снагу институције коју су њихови претходници имали. Већину министара грађани Српске не би ни препознали, а њихов рад, има врло слаб одјек у јавности. Тога је свјесан и премијер, али помоћи очигледно нема. Јер о свему одлучује само један човјек, пише РТВ БН.

За годину и по дана мандата, Влада Републике Српске је барем успјела да се састави. Али резултати су изостали.

Актуелни сазив Владе Републике Српске именован је у децембру 2022. године. Ипак, тај састав није био дугог вијека, с обзиром да Дадо Доган и Драгослав Кабић нису успјели ни да загрију министарску фотељу.

Ова година могла би би бити кључан за ову Владу, јер је предсједник Републике Српске Милорад Додик орочио мандат Радована Вишковића на двије године.

Денис Шулић, који је на позицији министра трговине и туризма је, могло би се рећи, да је изненађење јавности, с обзиром на његову препознатљивост. Међу новијим именима а мање познатим су и Жељка Стојичић, министар просвјете и културе, као и Жељко Будимир…

434404674 849947160487817 1448108610532162721 n
Vaš Shooter – Zvornik!

„Прије десетак година, новинари су знали не само имена свих министара, него и имена њихових секретарица и возача. Данас, имам осјећај да је добар дио министара био скупљен с конца и конопца и нико ни жели да се ухвати тог посла“, каже новинарка Андријана Писаревић.

Сенка Јујић, једна је од министара за које грађани никада нису чули, а руководи ресором управе и локалне самоуправе. Слична ситуација је и са Селмом Чабрић, која је у ресор породице, омладине и спорта улетјела одмах након радног мјеста у основној школи.

Бојан Випотник, насљедник Сребренке Голић, такође је непознат широј јавности. 

По ефектима рада неће остати упамћени ни Данијел Егића који је министар рада и борачко инвалидске заштите, док ће Милош Букејловић ући у историју као министар који је ударио на слободу медија.

Војин Митровић, добро познат широј јавности из афере „Два папка“, познат је по мијењању функција, а Ален Шеранић по енромним дуговима у здравству и масовном одласку здравствених радника.

Златана Клокића, Недељка Чубриловића, Петра Ђокића и Зора Видовић јавност памти по дужини стажа у министарским фотељама….

viber slika 2024 03 25 15 00 43 996

О раду министара, пред нашем камером, имао је шта да каже и први човјек Владе Српске.

„На свакој сједници Владе ја говорим министрима да морају бити видљивији у медијима. И да треба да одговарају на сва питања медија. Ево видите ја немам никакв проблем ни са ким, зашто би имао онда неко други?

– Стижу оптужбе из опозиције да све одлуке у Влади доноси један човјек и да се они ништа не питају? 

Вишковић одговара:

– Па вјероватно се пита предсједник Владе.

(Извор: БН ТВ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *