AKTUELNOZANIMLJIVOSTIMILIĆI

Učenici iz Milića dokazali znanje – Ovo su pobjednici 7. Regionalnog „APP“ izazova

res 1709810704 ovo su pobjednici 7 regionalnog app izazova

 

Na tradicionalnom, sedmom po redu, Regionalnom „APP“ izazovu, koji organizuju kompanije Telekom Srbija, m:tel BiH i m:tel Crna Gora, članice Telekom Srbija grupe, svoja idejna rješenja u vidu aplikacija koje olakšavaju život i imaju potencijal da načine pozitivne promjene u društvu, predstavili su članovi 15 timova srednjoškolaca iz regije.

Nakon nacionalnih takmičenja, na kojima je po pet timova iz svake zemlje izborilo učešće na završnom takmičenju u Beogradu, za najuspješnije proglašene su aplikacije ARTour tima „iTek“ iz Srednjoškolskog centra „Milutin Milanković“ iz Milića, Bquiet tima „Sylent“ iz Mitrovačke gimnazije, Sremska Mitrovica, te Vision Assist, aplikacija tima „Vision EXPERTS“  iz Srednje elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, koji su nagrađeni i specijalnom nagradom za inovativnost „Snaga inovacije – Igor Osmokrović“ za istu aplikaciju.

Pobjednički timovi dobijaju priliku da posjete konferenciju u Barseloni posvećenu kreativnosti, vizuelnim i digitalnim umjetnostima, dok su dobitnicima specijalne nagrade uručeni prestižni mobilni telefoni. 

03072024122331

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, uručio je nagradu pobjedničkom timu iz BiH, u ime kompanije domaćina ovogodišnjeg takmičenja, te je tom prilikom izjavio:

„Za sve ove godine koliko traje naš program, kroz projekte u okviru njega stasale su generacije mladih programera koji se spremno nose sa svim izazovima današnjice. Tako i učesnici ovogodišnjeg Regionalnog app izazova, sadašnji srednjoškolci, već poseduju veliki potencijal i spremnost da uspešno savladaju sve buduće izazove“. 

Talentovani učenici imali su priliku da, tokom rada na aplikacijama, uz podršku svojih profesora, ali i zaposlenih u Telekomu Srbija, m:tel-u Crna Gora i m:tel-u Bosna i Hercegovina, primijene znanje stečeno u školi, unaprijede sposobnosti rada u timu i da prezentujući aplikacije kao gotov proizvod, zaokruže kreativni proces.

U ime kompanije m:tel BiH nagradu timu iz Crne Gore uručila je Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, naglasivši da je ovo takmičenje još jedan dokaz da sve tri zemlje iz kojih dolaze takmičari polažu velike nade u mlade ljude i daju podsticaj da oni u njima ostanu i razvijaju se.

430247093 837662618382938 8005023403298814005 n

Iz SŠC „Milutin Milanković“ iz Milića su naveli da su zahvaljujući učenicima ove škole Sergeju Kaldesiću i Vladimiru Eriću, a pod mentorstvom profesora Željka Nikolića, došli do zaslužene pobjede.

 – Pokazali su svoje izuzetne vještine u programiranju i donijeli nam ovaj veliki uspjeh koji je samo početak. Jedan od razloga uspjeha našeg tima je aplikacija koja je vrhunski urađena u svim pogledima – od ideje, programiranja, pa do dizajna, a tiče se turističkih destinacija naše prelijepe opštine. Sljedeći korak je odlazak na stručnu konferenciju u Barseloni, koja se održava u aprilu. To je prilika da pokažemo naš talenat i znanje na mnogo višem nivou. Hvala svima koji su nas podržavali na ovom putu i bodrili nas u svim fazama ovog izazovnog takmičenja. Nastavljamo dalje sa istim entuzijazmom i radujemo se novim izazovima koji dolaze – naveli su iz škole.

viber slika 2024 02 26 09 19 01 148

(Info Birač)

FOTO: m:tel

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *