АКТУЕЛНОЗАНИМЉИВОСТИМИЛИЋИ

Ученици из Милића доказали знање – Ово су побједници 7. Регионалног „APP“ изазова

res 1709810704 ovo su pobjednici 7 regionalnog app izazova

 

На традиционалном, седмом по реду, Регионалном „APP“ изазову, који организују компаније Телеком Србија, м:тел БиХ и м:тел Црна Гора, чланице Телеком Србија групе, своја идејна рјешења у виду апликација које олакшавају живот и имају потенцијал да начине позитивне промјене у друштву, представили су чланови 15 тимова средњошколаца из регије.

Након националних такмичења, на којима је по пет тимова из сваке земље изборило учешће на завршном такмичењу у Београду, за најуспјешније проглашене су апликације ARTour тима „iTek“ из Средњошколског центра „Милутин Миланковић“ из Милића, Bquiet tima „Sylent“ из Митровачке гимназије, Сремска Митровица, те Vision Assist, апликација тима „Vision EXPERTS“  из Средње електротехничке школе „Васо Алигрудић“ из Подгорице, који су награђени и специјалном наградом за иновативност „Снага иновације – Игор Осмокровић“ за исту апликацију.

Побједнички тимови добијају прилику да посјете конференцију у Барселони посвећену креативности, визуелним и дигиталним умјетностима, док су добитницима специјалне награде уручени престижни мобилни телефони. 

03072024122331

Владимир Лучић, генерални директор Телекома Србија, уручио је награду побједничком тиму из БиХ, у име компаније домаћина овогодишњег такмичења, те је том приликом изјавио:

„За све ове године колико траје наш програм, кроз пројекте у оквиру њега стасале су генерације младих програмера који се спремно носе са свим изазовима данашњице. Тако и учесници овогодишњег Регионалног апп изазова, садашњи средњошколци, већ поседују велики потенцијал и спремност да успешно савладају све будуће изазове“. 

Талентовани ученици имали су прилику да, током рада на апликацијама, уз подршку својих професора, али и запослених у Телекому Србија, м:тел-у Црна Гора и м:тел-у Босна и Херцеговина, примијене знање стечено у школи, унаприједе способности рада у тиму и да презентујући апликације као готов производ, заокруже креативни процес.

У име компаније м:тел БиХ награду тиму из Црне Горе уручила је Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел, нагласивши да је ово такмичење још један доказ да све три земље из којих долазе такмичари полажу велике наде у младе људе и дају подстицај да они у њима остану и развијају се.

430247093 837662618382938 8005023403298814005 n

Из СШЦ „Милутин Миланковић“ из Милића су навели да су захваљујући ученицима ове школе Сергеју Калдесићу и Владимиру Ерићу, а под менторством професора Жељка Николића, дошли до заслужене побједе.

 – Показали су своје изузетне вјештине у програмирању и донијели нам овај велики успјех који је само почетак. Један од разлога успјеха нашег тима је апликација која је врхунски урађена у свим погледима – од идеје, програмирања, па до дизајна, а тиче се туристичких дестинација наше прелијепе општине. Сљедећи корак је одлазак на стручну конференцију у Барселони, која се одржава у априлу. То је прилика да покажемо наш таленат и знање на много вишем нивоу. Хвала свима који су нас подржавали на овом путу и бодрили нас у свим фазама овог изазовног такмичења. Настављамо даље са истим ентузијазмом и радујемо се новим изазовима који долазе – навели су из школе.

viber slika 2024 02 26 09 19 01 148

(Инфо Бирач)

ФОТО: м:тел

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *