АКТУЕЛНОМИЛИЋИЦРНА ХРОНИКА

Преварант из Милића пријављен тужилаштву: Представљао се као жена и ојадио Фочака за 3.500 марака

novac pare nasa 800x445 1

 

Полиција терети Б.С. из Милића да је преварио Фочака Р.Н. којем се путем друштвених мрежа представљао као жена наводећи га да му уплати око 3.500 марака. Службеници Полицијске управе Фоча су Окружном јавном тужилаштву Требиње поднијели извјештај против Б.С. због сумње да је починио кривично дјело превара, пише Глас Српске.

– Осумњичени се особи Р.Н. на друштвеној мрежи и апликацијама на мобилном телефону лажно представљао користећи профил женске особе – наводе из ПУ Фоча.

Након што је дао лажне податке о себи, прихватао је, а потом и захтијевао новац који је оштећени Р.Н. и уплаћивао путем телефонске електронске допуне.

viber slika 2024 02 24 20 31 01 342

Тај новац је осумњичени преварант пребацивао на кладионичарске рачуне са којим је даље располагао.

– На овај начин је осумњичени прибавило за себе или другог противправну имовинску корист у износу од око 3.500 марака – преноси Глас Српске.

Полиција апелује на грађане да буду обазриви на друштвеним мрежама, да обраћају посебну пажњу на прихватање пријатеља и одређених апликација те да не уплаћују новац нити допуне путем мобилних телефона непознатим непровјереним особама, да провјере одређене податке, те да воде рачуна о личној заштити на интернету да не би постали жртве.

– Такође апелујемо да је потребно предузети и све мјере на својој заштити и заштити својих рачуна дупла аутентификација приликом поступања,примање обавјести уколико се њиховом рачуну приступа са новог уређаја и слично – наводе из полиције.

(Извор: Глас Српске)