АКТУЕЛНОЗВОРНИК

Зворник: Подјела огрева угроженим породицама

407231082 751797503654589 4935325368382069412 n

 

Подјелом огрева парохијанима лошег материјалног стања у Зворнику је завшена хуманитарна акција која је покренута уз благослов његовог преосвештенсва епископа зворничко- тузланског господина Фотија, у сарадњи са Добротворном организацијом „Тројеручица“. 

Како је објављено на званичној Фејсбук страници Српска православна црква у Зворнику, свештеници су обишли домове више угрожених породица и подарили прикупљене количине огревног дрвета.

beoprom

 – У разговору са парохијанима лошијег имовинског стања, већином старим, болесним и изнемоглим лицима који живе у руралном дијелу наших парохија, увидјели смо да им је у овом периоду набавка огревног дрвета највећа инвестиција коју нису у могућности себи да приуште. Управо због тога смо и покренули и успјешно реализовали ову акцију. Црква као брижна мајка, вијековима се борила за свако своје духовно чедо и увијек је била активна на пољу духовног али и харитативног рада. Знајући и данас даље потребе наших парохијана, одмах ћемо покренути хуманитарну “Божићну акцију“ како бисмо помогли браћи и сестрама који у невољама сиромаштва страдају. Захваљујемо се господину Данијелу Драгичевићу који је свесрдно помогао ову акцију обезбиједивши нам четири велике палете огрева. Велику захвалност упућујемо и свим благочестивим парохијанима који су несебично учестовали у овој племенитој акцији, показавши своју хришћанску одговорност и људску солидарност. Слава Господу на свему! – стоји у објави протојереја Милоша Зекановића.

(Инфо Бирач)

ФОТО: ФБ Православна црква у Зворнику

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *