АКТУЕЛНОЗВОРНИК

По први пут у Зворнику: Међународно такмичење у слагању Рубикове коцке – пријављени учесници из седам земаља свијета

алекса

 

Захваљујући љубитељу ове све популарније игре и такмичару у слагању Рубикове коцке Алекси Перушиновићу, ученику трећег разреда гимназије у СШЦ „Петар Кочић“, Зворник ћа 16. и 17. децембра бити домаћин Међународног такмичења у слагању Рубикове коцке, под називом „Зворник опен 2023“.

Перушиновић, који је један од организатора такмичења и задужен је за логистику, каже да ће такмичење бити одржано у холу ОМШ „Војин Комадина“ у Зворнику.

 – Имамо 35 пријављених такмичара из седам земаља, међу којима су и такмичари из Шведске, Грчке. И сам делегат такмичења је из Шведске. Такмичење ће бити организовано у 13 дисциплина, од слагања коцке 2×2 до 7×7, скјуба, пирамиде, Рубиковог сата – рекао је Перушиновић у изјави за Инфо Бирач.

viber image 2023 11 07 12 40 15 141

Он је додао да су оваква такмичења раније организована у Сарајеву и Бањалуци. Сам Перушиновић каже да у „кућним“ условима слаже класичну Рубикову коцку за шест секунди, док му је најбољи резултат на такмичењима око 10 секунди.

На сајту Свјетске асоцијације за Рубикову коцку можете погледати ко се све пријавио за ово такмичење. 

У демонстрацији слагања Рубикове коцке за наш портал, прије двије године када је и први пут учестоввао на једном оваквом такмичењу, Перушиновић је исту сложио за осам секунди. Видео погледајте испод текста.

(Инфо Бирач)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *