АКТУЕЛНОСРПСКА И СРБИЈАЦРНА ХРОНИКА

У акцији кодног назива “Дивич” – више полицајаца и цариника привела СИПА

res 1700049212 vise policajaca i carinika privedeno u akciji sipa e

 

Поступајући по налогу тужиоца Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПА-е, у сарадњи на терену са МУП-ом Републике Српске и Полицијом Брчко дистрикта БиХ, проводе акцију кодног назива “Дивич”, пише БН ТВ.

Активности су усмјерене на процесуирања коруптивних кривичних дјела повезаних са незаконитим увозом великих количина разних роба, углавном са подручја Р. Србије у БиХ.

Претреси и лишења слободе се врше на подручју Бијељине и Брчко дистрикта БиХ, а међу осумњиченима су четири царинска службеника УИО БиХ, два полицијска службеника МУП-а Републике Српске и два полицајца Граничне полиције БиХ.

398602373 762368615912339 8623310825808780314 n
Vaš Shooter – Zvornik!

Осумњичени се терете за незаконито поступање и непровођење потребних законом прописаних мјера приликом увоза великих камионских испорука робе, највећим дијелом из Републике Србије на подручје Босне и Херцеговине и обратно.

На тај начин, давањем дара или других облика користи и злоупотребама овлаштења, вршени су незаконити увози робе без царинског евидентирања и плаћања законом прописаних увозних дажбина, те су починиоци стицали велику незакониту имовинску корист.

Осумњичени се, између осталог, терете за кривична дјела организираног криминала, у вези са кривичним дјелима кријумчарења, злоупотребе положаја или овлаштења, несавјесног рада у служби, давања и примање дара и других облика користи, као и давања мита.

Поступајући тужилац и његов тим координирају рад полицијских службеника на терену, те ће након реализованих активности донијети одлуку о даљим активностима у предмету, саопштено је из Тужилаштва.

viber image 2023 11 07 12 40 15 141 1

(Извор: БН ТВ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *