АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Додик: Прије ће Шмит отићи из БиХ, него ја у затвор

kristijan smit milorad dodik kombo 872x610 1

 

Милорад Додик, предсједник Републике Српске изјавио је данас у Мостару да ће из БиХ прије отићи Кристијан Шмит, којег Република Српске не признаје за високог представника, него он у затвор.

-Прије ће отићи Шмит из БиХ, него ја у затвор – казао је Додик медијима уочи донаторског ручка за обнову и завршетак Саборне цркве Свете Тројице у Мостару.

Он је оцијенио да је лоше по БиХ што један дио међународне заједнице мисли да интервенционизмом могу да ријеше неке ствари.

Додик је том приликом прокоментарисао и Мајкла Марфија, америчког амбасадора у БиХ.

BILBORD galanterija i keso gradnja internet

– Он мисли да је неки месија који је овђе нама дошао говорити што да радимо. Он је један обични лажов, петљанац, који путем злоупотребе својих канала покушава да прикаже црном ситуацију која није таква. Она је лоша само зато што има таквих као што је Марфи који се мијешају у унутарње ствари ове земље – казао је Додик.

Осврнуо се и на координацијски састанак коалицијских партнера на разини БиХ, ХЏ-а БиХ, СНСД-а и странака Тројке који ће се одржати у понеђељак у Мостару, те је рекао да треба рјешавати проблеме.

– Оно што ће бити епицентар свих разговора је Уставни суд и изборни закон. Мислим да се нећемо моћи кретати даље док та два питање не ријешимо. То није никаква пријетња, али се не може догађати да се само једнима рјешава проблем, а други да се игнорирају – устврдио је он.

Додао је да ће предложити да се у Парламенту БиХ донесе декларација о суверености БиХ.

– То би значило да нема високог представника, судаца Уставног суда… – закључио је Додик.

Извор: Независне новине