UncategorizedЗВОРНИК

Редовна прес конференција ПУ Зворник – Безбједосна ситуација на подручју управе задовољавајућа

viber image 2023 09 19 13 11 23 855 800x445 1

 

Представници ПУ Зворник јуче су одржали редовну прес конференцију на којој су презентовани резултати рада службеника мјесец август 2023. године. Како је у уводу рекао начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевићу протеклом мјесецу није било одступања у извршењу кривичних дјела у већем обиму, нити је било недозвољених дјела која би довела до узмнемиривања јавности, па се у вези с тим може оцијенити да је стање безбједности на подручју ове полицјске управе задовољавајуће. 

 – Коефицијент расвијетљности кривичних дјела у августу износио 100 одсто, док је коефицијент расвјетљености кривичних дјела по непознатом починиоцу иносио такође 100 одсто у однсоу на август прошле године. Полиција у осам случајева затекла извршиоце кривичних дјела на лицу мјеста и спријечила дање незаконите радње. Број прекршаја у обласи реда и мира у августу мањи је за 25 одсто, а саобраћајних незгода за за 5,8 одсто у односу на исти период проле године, док, на срећу, у посматраном периоду није било саобраћајних несрећа са погинулим лицима – истакао је Васиљевић. 

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Зворник Дражан Еркић рекао је да је на подручју ове управе у августу евидентирано 49 саобраћајних незгода, што је у односу на исти период прошле године мање за три саобраћајних незгода, или 5,8 одсто. 

4 2

Еркић једодао да је у посматраном мјесцу из саобраћаја искључено 21 возило и 164 возач, од којих је 128 возача искључено због вожње под дејством алкохола, а један због одбијања тестирања на присуство алкохола у организму. 

 – Из саобраћаја је искључено 20 возача због одбијања да се подвргну тестирању на просутво наркотичких средстава у организаму, осам возача због управљња возилом прје права стицања и седам возача због упрваљања возилом за вијрме трајања забране – рекао је Еркић. 

Начелник општег криминалитета Српко Милошевић је рекао је да су у посматраном периоду на подручју које покрива Полицијска управа Зворник евидентирана 63 кривича дјела, што је исто као у истом периоду прошпле године. 

 – Због извршења ових кривичних дјела надлежним тужилаштвима су поднесена 54 извјештаја и пријављено 58 лица, од којих су 22 била повратници у чињењу кривичних дјела, док је једно лице је било малољетно – рекао је Милошевић. 

Он је нагласио да је материјална штета причињена овим кривичним дјелима износила 58.485 КМ. 

Милошевић је рекао да је од укупно евидентораних кривичних дјела, 48 било из области општег криминалитета, шест из области злоупотребе опојних дрога, пет из области привредног криминалитета и четири кривина дјела из области брзбједности јавног саобраћаја. 

ИнфоБирач