АКТУЕЛНОБРАТУНАЦЦРНА ХРОНИКА

Пронађена индијска конопља на подручју Братунца

poli 3 sa zigom 1 3 1

 

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Зворник и полицијски службеници Полицијске станице Братунац су 15.09.2023. године, поступајући по акцији „Плантажа 2023“, у мјесту Јакетићи, општине Братунац, пронашли плантажу зељасте биљке која својим изгледом асоцира на индијску конопљу.

 – Пронађено је 18 стабљика биљке индијске конопље висине од 73 до 274 cm, које су са лица мјеста изузете увиђајем. О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини. Истог дана, полицијски службеници ПУ Зворник су на основу Наредбе Основног суда у Сребреници, извршили претрес куће и других просторија које користи лице М.М. из Братунца, које се може довести у везу са пронађеном плантажом. Том приликом је пронађено и одузето оружје, муниција и други предмети коју могу послужити као доказ у кривичном поступку – наводи се у саопштењу.

Полицијски службеници ПУ Зворник, под надзором поступајућег тужиоца, предузимају мјере и радње на документовању кривичних дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

(Инфо Бирач)