АКТУЕЛНОЗВОРНИКСРПСКА И СРБИЈА

Међу глумачким великанима у филму „Мегдан“ и Зворничанин Никола Дробњак – о првом учешћу на филму, глумцима, дружењу…

Међу глумачким великанима у филму „Мегдан“ и Зворничанин Никола Дробњак – о првом учешћу на филму, глумцима, дружењу…

viber image 2023 05 18 18 57 35 429

 

Живот зна да буде филм, улоге се често мијењају, али се ријеко за „обичне“ људе нуди прилика да добију улогу на филму. Она се мора нечим заслужити, а на нама је да је искористимо прави начин и стекнемо непроцјењиво животно искуство и сјећења за читав живот.

Таква су осјећања Зворничанина Николе Дробњака, специјалног педагога који се бави проблемима малољетничке деликвенције у зворничком Центру за социјални рад и европског првака у кик-боксу, након шестодневног учешћа у снимању једног дијела филма „Мегдан“. Дробњак је снимио десетак сцена са ликом кога глуми Виктор Савић, иако је било планирано да сними само двије што је показатељ колико је озбиљно схватио ову филмску прилику.

Дробњак је у разговору за Инфо Бирач открио како је изгледало његово дружење са глумцима, утиске са снимања, али и како је уопште дошао у прилику да буде дио једне глумачке екипе коју поред Савића чине Александар Гаврановић, Нина Сеничар, Петар Божовић, Војин Ћетковић, Енис Бешлагић те други инострани глумци.

viber image 2023 05 20 10 31 32 085

 – Филм „Мегдан“ је добио име по једној од највећих борилачких манифестација кик-бокса и ММА на Балкану. „Мегдан“ је основао Алекса Балашевић, син нашег познатог музичара и кантаутора Ђорђа Балашевића. Десетк пута је организован, јако је популаран, а када сам ја боксовао са представником Албаније, у „Арени“ је било преко 13.000 гледалаца. Ја сам наступао три пута те сам се показао као добар и пожртвован борац. Са друге стране, дошло се на идеју да се сними филм о томе, те сам као троструки учесник и ја позван да учествујем у неким сценама – каже Дробњак наводећи како је добио позив да се придружи глумачкој екипи.

 – „Мегдан“ је први филм на овим просторима који се бави борилачким спортовима, односно ММА борбама. Сценарио је написао Алекса Балашевић, а редитељ је Тодор Чапканов, који је већ радио један филм о броилачким спортовима, заправо о Јурију Бојки. Искрено сам очекивао да се појавим у неколико сцена чиме би продукција испоштовала нас борце, да награде наш рад и учешће на турнирима тиме што ћемо бити препознати у јавности. За мене су биле планиране двије сцене, међутим редитељу се свидјела моја природност у тим сценама те су ме ангажовали за још неке сцене, али не знам хоће ли све бити дио филма. Они су нас припремали за све филмске сцене истичући да будемо природни и да се понашамо као прави борци, тренери те сам ја захваљујући тој „природноси“ завршио са шест дана снимања по шеснаест сати, а некада и осамнаест. У сваком случају драго ми је да сам добио запаженију улогу од планиране или очекиване – искрен је Дробњак.

viber image 2023 05 20 10 31 31 817

У филму ће се појавити као Слобо Дробњак, тако да ће остати његово презиме код лика којег је играо.

 – Слобо је најбољи друг лика којег глуми Виктор Савић, заједно раде обезбјеђење у клубовима, заједно пролазе кроз успјехе на турниру… Уз нас је био и Александар Гаврановић и фактички нас тројица само били нераздвојни током ових шест дана – наводи Дробњак и истиче пријатељски однос са глумачким великанима те њихову свестраност и једноставну комуникацију.

 – Највећи утисак ми је оставила та млађа екипа глумаца са којима сам ја био, Савић, Гаврановић, Нина Сеничар. Они су толико једноставни, а прави професионалци у послу. Они су мене често питали да ли нека сцена изгледа реално, да ли у стварности неки ударац тако изгледао што ме је фасцинирало. То су заиста искрени, дивни, свјетски људи који су толико посвећени свом послу да од свих уче и стално желе да напредују. Са друге стране, ова глумачка екипа је потпуно природна, опуштена  – истиче Дробњак.

Ипак, рад на појединим сценама није био лак и то га је подсјетило на рад и успјехе спортиста.

viber image 2023 05 20 10 31 32 213

 – Једну сцену, у којој враћамо „проблематичног“ момка са врата клуба, смо снимали осам сати из свих могућих углова, а двије реченице сам поновио макар осамдесет пута. Тада сам схватио колико треба времена за неку сцену, а ми филм видимо само као сат и по времена и чини се да то иде некако само по себи. То ме је подсјетило на коментаре када неко каже за спортисту имао је три меча и постао првак, а иза тога стоје мјесеци, а можда и година дана мукотрпних припрема, одрицања, рада. Дакле, имали смо нешто заједничко – каже Дробњак.

Незаобилазна тема је била и сарадња са Нином Сеничар, која је и на Дробњака оставила посебан утисак.

 – Нина Сеничар је је дивна, прелијепа глумица, остварена особа, а на све то толико једноставна особа која је била наш искрени друг. Нас тројица (Виктор Савић, Александар Гаврановић и Дробњак) смо током шест дана снимања буквално били нераздвојни, а Нина је била пријатељ са којим може да се прича о свему, тако да носим заиста дивне устиске о свима њима и остаће ми у сјећању Нинина објава нас четворо уз текст „“екипица наша“. Посљедњи дан снимања смо и прославили чиме је на лијеп начин завршено шестодневно дружење по шеснаест сати – присјећа се Дробњак, који истиче да се остварио у бројним животним улогама, као муж, родитељ, спортиста, а сада је добио и глумачку које ће се често сјећати.

viber image 2023 05 18 18 57 52 763

На крају разговора, он је детаљније појаснио како се десило да продужи снимање и добије више сцена.

 – Када смо снимили двије сцене камерман и Виктор Савић су ми пришли и рекли да је било одлично и да ће питати редитеља да урадим још неколико сцена, а када ме је један од њих питао јесам ли ово вјежбао, односно јесам ли се спремао за ову улогу, мислио сам да шале са мном. Тако сам на крају завршио са дестак сцена. Дакле, драго ми је да сам позван да им се свидио мој приступ томе и да сам упознао дивне људе и сигурно је да је ово једна од епизода које ћу памтити цијелог живота – закључио је Дробњак.

(Инфо Бирач)

ФОТО: Уступљене фотографије (Н. Дробњак)

Преузимање дијелова текста или текста у цјелини је дозвољено, али уз обавезно навођење извора и уз постављање линка ка изворном тексту на www.infobirac.net