АКТУЕЛНОЗВОРНИКСПОРТФУДБАЛ

Fudbaleri Drine slavili pobjedu protiv Modriče

Fudbaleri Drine slavili pobjedu protiv Modriče

sreten milosevic

 

Fudbaleri Drine su teže nego što se očekivalo stigli do pobjede od 2:1 protiv ,,fenjeraša“ Modriče i uhvatili priključak sa sredinom tabele. 

U 9. minutu nakon centaršuta Kneževića lopta stiže do Markovića koji je šutirao sa sedam metara, a Limić zaustavio loptu na gol liniji i spasio čist pogodak.

Domaći sastav do vođstva stiže u 15. minutu kada je nakon solo prodora po lijevoj strani Šarčević ušao u šesnaesterac i uposlio Miloševića koji je uposlio Miloševića čiji udarac sa desetak metara završava u gostujućoj mreži.

IMG 8409

U 24. i 25. minutu Erić i Milošević su isprobali svoj šut, ali nisu bili precizni. Prvi udarac u okvir gola gosti iz Modriče su imali u 39. minutu kada je na Limićevu povratnu loptu natrčao Kuljanin koji je šutirao sa desetak meatara, a Ružić odbranio.

U nastavku gosti prvi prijete, a na odlično dodavanje Omerhodžića u 53. minutu lopta stiže do Da Silve koji je šutirao sa petnaestak metara, međutim prečka je bila saveznik domaćeg tima. Šest minuta kasnije Šarčević je šutirao preko gola. 

Gosti stižu do izjednačenja u 74. minutu. Salkanović je ubacio sa lijeve strane, u šesnaestercu domaćih se odlično snašao Da Silva i sa desetak metara poslao loptu u desni ugao iza Ružićevih leđa. 

Da bodovi ostanu u Zvorniku pobrinuo se Blagojević u 78. minutu kada je nakon solo prodora izašao sam ispred Đurića i savladao ga.

Do kraja susreta nije bilo većih uzbuđenja, pa su bodovi ostali u Zvorniku.

InfoBirač